Öppet hus - INSTÄLLT

Jönköping University har beslutat att, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens beslut att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer, inte hålla Öppet hus som var planerat den 21 mars 2020.

Vi vill självklart besvara alla dina eventuella frågor. Du kan alltid nå oss via mail på studera@ju.se eller via kontaktformuläret nedan.

Om du istället vill hitta information själv följer här några länkar som kanske ger svar på dina frågor och eventuellt underlättar ditt val. 

Välj utbildning
Funderar du på att börja studera? På JU kan du läsa allt från pedagogik, omvårdnad och socialt arbete till teknik, design, kommunikation, ekonomi, ledarskap och hållbarhet. På respektive programsida hittar du samlad information med intervjuer, information om praktik, behörighet och vad man kan jobba med efter utbildningen. 

Anmälan och antagning
Här hittar du information om anmälan och antagning till våra kurser och program.

Bo och plugga i Jönköping
Som student styr du över din vardag. Om du drömmer om att bo utomlands, elitsatsa på din idrott, engagera dig i en studentförening eller starta företag kan studenttiden vara ett bra tillfälle att sätta planen i verket. Du bestämmer hur ditt liv i Jönköping ska se ut.

Jobb och karriär
På JU börjar din framtid redan under studietiden. Därför är det viktigt att både du och vi har en nära relation med arbetsmarknaden.

Studentprojekt
Här kan du se några av de projekt som studenter från olika program på Jönköping University har genomfört under sin studietid.

Utlandsstudier
Som student på JU har du möjlighet att läsa på något av våra partneruniversitet, eller göra din praktik eller examensarbete på ett företag eller organisation utomlands.

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.
oppet hus 2019

Hur är det att plugga på högskola? Kan jag åka utomlands? Vad gäller under insparken? På Öppet Hus har du möjlighet att ställa alla frågor du har inför din kommande studietid.

På varje fackhögskola finns personal och studenter på plats för att informera och svara på frågor om våra program och kurser. Under dagen kan du delta i en rad informationspass och aktiviteter, få information om utlandsstudier, prata med våra studievägledare, få bostadsinformation, få information från Studentkåren med mera. Du som vill kan även följa med på en rundvandring på campus eller hoppa på en gratis guidad busstur genom Jönköping.

Introduktion i JU-aulan

Dagen börjar för dig som vill med en morgonkickoff och introduktion i JU-aulan kl 09:40-10:00, då vi berättar mer om JU och fördelar med att plugga här samt mer information vad som händer under dagen. Du får även mer information från Studentkåren och vad som händer under kick off-veckan. Kaffe står serverat utanför JU-aulan från 09:30.

Service Center och Bostadskontoret

Service Center i Hus A öppnar 09:30 och hjälper till att hitta på campus/högskoleområdet och kan svara på allmänna frågor. 

På Service Center kan du även träffa bostadskontoret och representant för Studbo, studenternas bostadsportal. I Service Center ger vi information om hur du hittar bostäder med start följande tider: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30.

Mässa och informationspass

Från kl. 10:00 till kl. 14.00 står studenter och personal från våra fyra fackhögskolor beredda att svara på era frågor på respektive minimässa och och under hela dagen kan du gå på olika informationspass om utbildningarna. Se samtliga informationspass och aktiviteter per fackhögskola längre ned på denna sida.

Upptäck Jönköping - Guidad tur med buss

Destination Jönköping finns på plats under hela Öppet hus och svarar på dina frågor om Jönköping. Missa inte vår guidade busstur som sponsras av Destination Jönköping. Turen tar ca 45 minuter. Bussturen avgår efter Öppet hus, kl 14:00, och turen startar utanför Studenternas Hus. Begränsat antal platser. Tag chansen att upptäcka mer av Jönköping!

Högskoleområdets lokaler och parkering

Samtliga fyra fackhögskolor håller öppet till 14:00 under dagen och det är fri parkering på högskolans parkeringsplatser. Kolla gärna denna karta med lokaler och parkering innan du besöker oss.

Caféer på området

Följande caféer håller öppet med enklare förtäring:
-Café Sydney i Hälsohögskolan
-Café Arken på Högskolan för lärande och kommunikation 
-Café Dallucci i Högskoleblioteket

Bostadsinformation

Träffa bostadskontoret och representant för Studbo, (studenternas bostadsportal), och ställ dina frågor. I Service Center (Hus A) ger vi information om hur du hittar bostäder med start följande tider: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30.

Träffa Jönköpings Studentkår

Som student på Jönköping University är du också medlem i Jönköpings Studentkår. Detta innebär att du har tillgång till din egen förening som verkar både
nationellt och lokalt för att du ska få den bästa möjliga tiden här på JU, både vad gäller utbildningskvalitet och studiesocialt engagemang. Du kan gå med i någon av
studentkårens många intresseföreningar, eller starta en egen förening inom det som intresserar dig. Kom och träffa oss på Öppet hus så berättar vi mer.

Högskolebiblioteket

Besök den inspirerande miljön i den gamla gjuterihallen från förra seklets början som byggts om till ett modernt bibliotek. Öppettiderna för biblioteket är 10:00-15.00.

Varmt välkommen till en fullspäckad dag att upptäcka JU!

Informationspass och aktiviteter

Se våra fackhögskolors informationspass och aktiviteter nedan.

JIBS är Sveriges mest internationella handelshögskola. Du som väljer JIBS kommer läsa på en dubbelackrediterad handelshögskola. 40% av studenterna som studerat på JIBS har jobb redan innan de avslutat sina studier. JIBS har ackrediterats av både europeiska EQUIS och amerikanska AACSB. Ungefär 1 procent av världens
handelshögskolor tillhör denna exklusiva grupp. Ackrediteringarna är en kvalitetsmärkning av din utbildning, och kommer underlätta för dig när du ska
söka jobb efter din examen.

Informationspass vid JIBS

WE PROVIDE INTERNATIONAL EXPERIENCES
VD och utbildningschef berättar om varför du ska välja JIBS
10:30 Munksjöaulan, B 1033

INTERNATIONAL MANAGEMENT
11:00 Sparbanksaulan, B 1014

MARKETING MANAGEMENT
11:30 Sparbanksaulan, B 1014

INTERNATIONAL ECONOMICS
Understand the processes of global markets.
12:00 Munksjöaulan, B 1033

CIVILEKONOMPROGRAMMET
12:30 Munksjöaulan, B 1033

SUSTAINABLE ENTERPRISE DEVELOPMENT
13:00 Sparbanksaulan, B 1014

MASTERPROGRAM PÅ JIBS
13:30 Sparbanksaulan, B 1033
Programme directors berättar om JIBS masterprogram och möjligheter efter grundutbildningen:
-Digital Business
-Economic Analysis
-Engineering Management
-Global Management
-International Financial Analysis
-International Logistics and Supply Chain Management
-International Marketing
-Strategic Entrepreneurship

VÅRDADMINISTRATION
JIBS ger även en Yrkeshögskoleutbildning inom Vårdadministration.
Besök oss på våning 1 kl. 10-14 för ytterligare information.

Allmänna aktiviteter på JIBS

MÄSSA OM UTBILDNINGARNA
Möt studenter och personal på vår minimässa där du direkt kan ställa dina frågor frågor till oss. Plats: JIBS-entrén.

GUIDAD TUR
Nuvarande studenter visar runt i JIBS lokaler följande tider:
11:15, 12:15, 13.15 med start i huvudentrén.

TRÄFFA STUDERANDEFÖRENINGEN JSA
Studerandeföreningen JSA - som är en del av Jönköpings Studentkår - finns på plats. Fråga oss gärna om studiesociala aktiviteter och om aktiviteter vid sidan av studierna.

UTLANDSSTUDIER
JIBS erbjuder en unik internationell studiemiljö. Ungefär hälften av studenterna och lärarna kommer från ett annat land än Sverige. När du varje dag träffar och umgås med människor från hela världen vidgas dina vyer och du växer som människa.
De flesta programstudenter har möjligheten att tillbringa en termin utomlands vid något av våra partneruniversitet. Prata med oss om vilka möjligheter du har att genomföra en del av din utbildning i ett annat land.

PRAKTIK OCH INTERNSHIP
Ställ dina frågor till oss om hur det fungerar med praktik och internship inom utbildningarna.

STUDIEVÄGLEDNING
Har du studierelaterade frågor om JIBS utbildningar? Våra studievägledare finns på plats under dagen.

Välkommen till Tekniska Högskolan (JTH), en modern, nytänkande och personlig
teknisk högskola. Näringslivsanknytning, internationalisering och entreprenörsanda är
viktiga inslag i alla våra utbildningar och gör dig rätt rustad för framtidens
arbetsmarknad.

Informationspass vid Tekniska Högskolan

CIVILINGENJÖR: INDUSTRIELL PRODUKTFRAMTAGNING
10:30 och 12:00 E1219

LJUSDESIGN
10:30 och 12:00 E 1105

IT-INFRASTRUKTUR OCH NÄTVERKSDESIGN
10:30 och 12:00 E 1028

GRAFISK DESIGN OCH WEBBUTVECKLING
11:00 och 12:30 E 1029

DATATEKNIK
- Mjukvaruutveckling och mobila plattformar
- Inbyggda system
11:00 och 12:30 E 1028

INDUSTRIELL ORGANISATION OCH EKONOMI
- Logistik och ledning
- Sustainable supply chain management
11:00 och 12:30 E 1405

MASKINTEKNIK/PRODUKTUTVECKLING
- Industriell ekonomi och produktutveckling
- Produktutveckling och design
- Produktutveckling och möbeldesign
- 3D-teknik
11:00 och 12:30 E 1022

BYGGNADSTEKNIK
- Byggnadsutformning med arkitektur
- Husbyggnadsteknik/väg- och vattenbyggnadsteknik
11:00 och 12:30 E 1017

TEKNISKT BASÅR OCH TEKNISK BASTERMIN
11:30 E 1219

Allmänna aktiviteter på Teknsika Högskolan

MÄSSA OM UTBILDNINGARNA
Möt studenter och personal på vår minimässa där du direkt kan ställa dina frågor frågor till oss. 

TRÄFFA STUDERANDEFÖRENINGEN HI TECH
Studerandeföreningen HI TECH - som är en del av Jönköpings Studentkår finns på plats. Fråga oss gärna om studiesociala aktiviteter och om aktiviteter vid sidan av studierna.

UTLANDSSTUDIER
Prata med oss om vilka möjligheter du har att genomföra en del av din utbildning i ett annat land. JU är en av Sveriges mest internationella högskolor och har totalt 350 partneruniversitet i 60 länder.

PRAKTIK
Ställ dina frågor om hur det fungerar med praktik inom utbildningarna. Näringslivsförlagd kurs ingår i samtliga program.

STUDIEVÄGLEDNING
Har du studierelaterade frågor om JTHs utbildningar?
Våra studievägledare finns på plats under dagen.

JU SOLAR TEAM - SOLBILEN
Träffa studenterna som arbetar med att bygga den optimala solbilen som kommer att representera Jönköping University i Bridgestone World Solar Challenge 2021. På plats finns även solbilen som deltog i racet hösten 2019.

YH - YRKESHÖGSKOLA
Vi har över 20 YH-utbildningar inom bland annat teknik, design, vård och omsorg. Besök oss på YH-torget på JTH.

Programspecifika aktiviteter Tekniska Högskolan

Hela entréplan fylls av aktiviter. Ett urval:

LJUSDESIGN
Ljusprojekt, simuleringar, visning av belysningslabb.

BYGGNADSTEKNIK
Visning av digitala modeller, visualiseringar, simuleringar, mätförsök.

MASKINTEKNIK/PRODUKTUTVECKLING
Designprojekt, designstudio, möbeldesign, 3D-teknik.

MATERIAL/TILLVERKNING
Gjutsimulering, materialtester, materialanalys, prototypverkstad.

DATA/IT
Grafisk design, webbutveckling, programmering, datanätlabbar.

INDUSTRIELL ORGANISATION OCH EKONOMI
Lean för effektiv produktion, projektpresentationer.

Välkommen till Högskolan för lärande och kommunikation (HLK). Här finns ett
kreativt och inspirerande studieklimat i ljusa och fina lokaler. Våra utbildningar
genomsyras av hållbarhet, långsiktighet och möjligheten att göra skillnad i andra
människors liv.

Informationspass vid HLK

LÄRARPROGRAMMEN (FRÅN FÖRSKOLEKLASS TILL GYMNASIET)
- Grundlärare fritidshem
- Grundlärare förskoleklass och årskurs 1-3
- Grundlärare årskurs 4-6
- Ämneslärare årskurs 7-9
- Ämneslärare gymnasiet
10:15 och 11:45 Hb 116

FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET
11:00 och 12:30 Hb 116

HUMAN RESOURCES
- med inriktning mot Företagsekonomi
- med inriktning mot Psykologi
10:15 och 11:45 Hc 113

MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET
- Global communication
- Strategisk kommunikation
- Marknadskommunikation
- Medieproduktion
- Öppen ingång
11.00 och 12:30 Hc 113

INTERNATIONELLT ARBETE - GLOBALA STUDIER
11:00 och 12:30 Hc 114

Aktiviteter på HLK

MÄSSA OM UTBILDNINGARNA
Möt studenter och personal på vår minimässa där du direkt kan ställa dina frågor frågor till oss. Plats: HLK-entrén.

GUIDAD TUR
Studerandeföreningen LOK visar dig runt på HLK. Vi kikar in i bl a radio- och tv-studion och besöker det digitala klassrummet. Samling utanför hissarna i entrén.
Tid: kl. 11:00 och kl. 13:00.

TRÄFFA STUDERANDEFÖRENINGEN LOK
Studerandeföreningen LOK - som är en del av Jönköpings Studentkår - finns på plats. Fråga oss gärna om studiesociala aktiviteter och om aktiviteter
vid sidan av studierna.

UTLANDSSTUDIER
Prata med oss om vilka möjligheter du har att genomföra en del av din utbildning i ett annat land. JU är en av Sveriges mest internationella högskolor
och har totalt 350 partneruniversitet i 60 länder.

PRAKTIK
Inom alla våra program satsar vi mycket på verksamhetsförlagd utbildning för att du ska få nära kontakt med ditt framtida jobb.

STUDIEVÄGLEDNING
Har du studierelaterade frågor om HLK:s utbildningar? Våra studievägledare finns på plats under dagen.

FRISTÅENDE KURSER
Kom och prata med oss om fristående kurser. Vi har ett stort utbud inom massa spännande områden. Du kan läsa på campus, distans eller via lärcentra och på
dag- eller kvällstid.

Vill du arbeta med människor och har lätt för att sätta dig in i andras situationer? Hälsohögskolan ger flera utbildningar inom hälsa, vård och socialt arbete, där du får möjlighet att använda de egenskaperna. Generellt är det en stor brist på arbetskraft inom vårdsektorn i Sverige, och det är en bra arbetsmarknad även för dig som nyexaminerad.

Informationspass vid Hälsohögskolan

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET
10:15 Kurt Johansson-aulan
Efter informationspasset ges möjlighet att titta på våra lokaler.

PROSTHETICS AND ORTHOTICS - ORTOPEDINGENJÖRSPROGRAMMET
10:15 Lilla Arenasalen, J 3103 (Campus Arena)

TANDHYGIENISTPROGRAMMET
11:15 Lilla Arenasalen J 3103 (Campus Arena)
Efter informationspasset ges möjlighet att titta på Tandhygienistkliniken.

BIOMEDICINSKA ANALYTIKERPROGRAMMET
- Laboratoriemedicin
- Klinisk fysiologi
11:15 - 12:00 Ga 334
Efter informationspasset ges möjlighet att titta på våra lokaler.

RÖNTGENSJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET
12:15 Lilla Arenasalen, J 3103 (Campus Arena)
Efter informationspasset ges möjlighet att titta på våra lokaler.

ARBETSTERAPEUTPROGRAMMET
12:15 Kurt Johansson-aulan

SOCIONOMPROGRAMMET
13:00 Forum Humanum

YH - FOTORTIST
13:00 Lilla Arenasalen, J 3103 (Campus Arena)

Allmänna aktiviteter på Hälsohögskolan

MÄSSA OM UTBILDNINGARNA
Möt studenter och personal på vår minimässa där du direkt kan ställa dina frågor frågor till oss.

TRÄFFA STUDERANDEFÖRENINGEN HÄLSOSEKTION
Studerandeföreningen Hälsosektion - som är en del av Jönköpings Studentkår - finns på plats. Fråga oss gärna om studiesociala aktiviteter och om aktiviteter
vid sidan av studierna.

UTLANDSSTUDIER
Prata med oss om vilka möjligheter du har att genomföra en del av din utbildning i ett annat land. JU är en av Sveriges mest internationella högskolor
och har totalt 350 partneruniversitet i 60 länder.

PRAKTIK

Verksamhetsförlagd utbildning ingår i alla program på Hälsohögskolan Genom VFU får du prova på ditt kommande yrkesområde och möjlighet att skapa
värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare.

STUDIEVÄGLEDNING
Har du studierelaterade frågor om Hälsohögskolans utbildningar? Våra
studievägledare finns på plats under dagen.

Programspecifika aktiviteter Hälsohögskolan

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET
Kom förbi vår monter och testa HLR, upplev simuleringsaktiviteter och pröva på metodtekniska moment som exempelvis blodprov.

PROSTHETICS AND ORTHOTICS - O
RTOPEDINGENJÖRSPROGRAMMET
Studenter visar scanningutrustning samt gipsningsdemo. Häng med och kika på våra lokaler kl. 11:00, vi utgår från montern.

RÖNTGENSJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET
Vi visar våra utbildningslokaler för praktisk verksamhet ca kl 12:45. Utgår från montern.

BIOMEDICINSK ANALYTIKER
Besök våra lokaler och laboratorier för praktisk verksamhet efter vårt informationspass ca 12:00.

Sidan uppdaterad 2020-09-18