Engagerade och omtänksamma handledare som inspirerar

Erika Nordlander läser sista terminen på sjuksköterskeprogrammet och längtar efter att börja jobba. En bra teoretisk grund och VFU på flera olika arbetsplatser gör att hon känner sig väl förberedd.

Erika läste omvårdnadsprogrammet på gymnasiet. Efter studenten jobbade hon på fabrik, inom hemtjänsten och som au pair. Erfarenheterna bekräftade att sjuksköterskeprogrammet var rätt val för Erika.

– Jag är en nyfiken och social person som inte är rädd för att hamna i nya miljöer och lära känna nya människor. Därför passar jobbet som sjuksköterska perfekt. Jag gillar att det finns så många möjligheter att utvecklas inom yrket. Som sjuksköterska kan du arbeta med barn, vuxna och äldre, på sjukhus, vårdcentral eller i äldrevården och du kan välja att specialisera dig eller jobba administrativt.

Utbildningen har gett Erika en bra teoretisk grund.

– Jag blev överraskad av att vi läser så mycket medicin. En sjuksköterska ska kunna lite om mycket. Vi förväntas fatta egna beslut och föra en dialog med både läkare och patienter.

En uppfattning som har stärkts under den verksamhetsförlagda utbildningen. Erika har gjort sina VFU-perioder på njuravdelningen på Eksjö sjukhus och på ett äldreboende. Nu väntar en sista period på urologen, på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

– På alla mina VFU-platser har jag mötts av engagerade och omtänksamma handledare. Jag har känt mig välkommen och har vågat ställa frågor om allt. Alla vet att man är där för att lära sig och vill gärna hjälpa till. Jag upplever att man generellt är väldigt bra på att se sina kollegor och ta hand om varandra.

När det nu är dags att söka jobb kan Erika tänka sig att arbeta på ett äldreboende.

Det är en komplett och givande miljö där man som sjuksköterska får nytta av alla sina kunskaper. På sikt kan jag också tänka mig att jobba utomlands.

Sidan uppdaterad 2017-11-21

Studera
Sidan uppdaterad 2017-11-21
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information kaka