Gregor Maxwell

Bakgrund

Gregor har sin bakgrund i forskningskommunikation och studier i lärande. Han har en master i Science Education från the University of Glasgow, med inriktning mot inlärningssvårigheter. Han har även studerat datakunskap och kemi. Han har varit inbjuden gästföreläsare för en intressegrupp för dyslexi och dyskalkyli i Storbritannien. Han är en medlem av det brittiska Higher Education Academy and the Royal Society of Chemistry.

Gregor har tidigare arbetat vid Glasgow Science Centre and Glasgow Caledonian University som utställningskoordinator och vid University of Glasgow som forskare, lärare och utbildningsutvecklare. Innan Gregor kom till Jönköping bodde han ett drygt år i Paris. Han har även levt och arbetat i Glasgow och norra Skottland.
Gregor disputerade i handikappvetenskap vid Högskolan för Lärande och Kommunikation i juni 2012.

Forskning

Gregors forskning fokuserar på hur handikappade barn/barn med svårigheter påverkas av sitt handikapp i skolaktiviteter och deltagande i andra aktiviteter. Han arbetar med ramverket ICF-CY för att lättare kunna uppfatta, mäta och operationalisera barnens situation. Gregor Maxwell är doktor i handikappvetenskap och arbetar numera vid Högskolan i Harstad, Norge, men är fortfarande en del av forskargruppen CHILD:s nätverk.

Sidan uppdaterad 2017-02-21

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information kaka