Nyhet om IA Inspired

IA INSPIRED – lyckad digital inspirationsdag

Den 29 september hölls IA Inspired, en inspirations- och karriärsdag för IA-programmet. Dagen innehöll stipendieutdelning, panelsamtal och föreläsningar.

Stipendiaterna i zoommötet.

Stipendiaterna och Ann-Sofie Lekenstam, programansvarig.

Dagen startade med den årliga stipendieutdelningen. Via zoom fick tre studenter motta stipendier för bästa examensarbete. Även Dag Hammarskjöldstiftelsen delade ut ett stipendium. Läs mer om stipendieutdelningen här.

På grund av pandemin såg årets IA Inspired annorlunda ut, då allt var digitalt. Därför hade projektgruppen för IA Inspired – studenterna Hugo Lindqvist, Linn Andersson, Olivia Lange och Maria Hermez, satsat mycket på webben. Där kunde intresserade hitta ett stort utbud av information för att bli inspirerade. Förutom programmet för dagen, zoomlänkar och information, hade projektgruppen publicerat intervjuer med alumner från IA-programmet, både filmade och i textform.

Inspirationsdagen fortsatte med en livesänd paneldebatt som handlade om hur pandemin påverkar branschen, framtida jobbmöjligheter, förändrade arbetssätt och hur kompetensen bäst kommer till användning.
Medverkade gjorde Anna-Lena Gell, programkoordinator på Erikshjälpen, Maria Lundh Björk VD på Coompanion Jönköpings län, Veronika Ambertson, karriärcoach med lång erfarenhet från att arbeta på FN, Marco Nilsson, universitetslektor i statsvetenskap på Jönköping University och Ann-Sofie Lekenstam, programansvarig på IA-programmet. Moderator var Jesper Boesen, samverkanschef på HLK.

Paneldeltagarna samtala.

Panelsamtalet i full gång.

Veronika Ambertson hade sedan en egen föreläsning där hon pratade om att bygga en karriär inom internationell utveckling med fokus på FN. Hon delade med sig av sina egna erfarenheter från att ha jobbat länge inom FN.

Celice Bergendahl, IA-alumn, avslutade dagen med en föreläsning om Sida och deras arbete med jämställdhet med fokus på mayakvinnor i Guatemala.

- Vi är väldigt nöjda med dagen, den blev hur bra som helst med tanke på omständigheterna. Det känns som att studenterna - de jag pratat med - är väldigt nöjda med upplägget. Det var bra att man kunde ta del av allt på hemsidan under dagen, så man slapp välja eller missa något. Men vi har också fått respons över att hemsidan fångat många aspekter, högt och lågt, men viktigast att visa att många studenter "lyckats" efter examen i arbetslivet, säger Oliva Lange.

Sidan uppdaterad