Offentliga föreläsningar

Välkommen till offentliga föreläsningar vid Jönköping University. Här anslås programmet för kommande termin. Med anledning av coronavirusets spridning erbjuds resterande föreläsningar under vårterminen endast digitalt.

Kontakt

Om du vill få en påminnelse via e‑post cirka en vecka före varje föreläsning, kontakta:

Carl-Johan Svensson
036-10 13 77

Under flera torsdagar erbjuds populärvetenskapliga föreläsningar som på olika sätt knyter an till högskolans intresseområden. Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen föranmälan krävs och alltid fri entré. 

Tid och plats

Vanligtvis sker våra offentliga föreläsningar i Sal Hc113 (entréplan), Högskolan för lärande och kommunikation, men under rådande situation kommer föreläsningarna ges online i den utsträcknings som det är möjligt. Föreläsningarna startar kl 18.30 och pågår i cirka en timme.

Föreläsningarna kommer i de flesta fall att streamas live via YouTube.

Till livestreamingen

Program

 • 16 april

  Träindustrins roll i och betydelse för Jönköpings län
  – då, nu, framtid!

  Joakim Brobäck, vd, Stiftelsen Träcentrum, NässjöHur har trä-, möbel och inredningsföretagen utvecklats i Jönköpings län under de senaste 100 åren? Vilka företag finns i dag och hur går det just nu? Varför är dessa företag viktiga för Jönköpings län och för hela Sverige? Hur skall träföretagen ta sig an framtiden med de utmaningar och möjligheter som ”den fjärde industriella revolutionen” innebär? Joakim Brobäck, vd för Stiftelsen Träcentrum i Nässjö ger svar på dessa och andra frågor under sin föreläsning.
 • 23 april

  Ett liv utan gjutna komponenter – vilken mardröm!

  Salem Seifeddine, professor i materialmekanikHur skulle vi klara av vardagen om inte gjutna produkter fanns? Hade vi kunnat bada så enkelt som vi gör idag, åkt bil, buss eller flygplan? Tveksamt! I denna föreläsning kommer vi att bekanta oss med konsten att gjuta och njuta, samt ta del av hur en del uppfinningar har kommit till och hur moder jord gläds åt dessa!

Sidan uppdaterad 2020-03-19

Sidan uppdaterad 2013-06-13
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information kaka