student
image/svg+xml

Välj program för att få information om upprop, kurser och schema

Checklista

 

Tacka ja till din plats senast 17 december

För att behålla din plats i urval 1 är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast måndag 17 december kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Leta boende

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Ansök om studiemedel

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Registrera dig och skapa användarkonto

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Om du inte har registrerat dig i förväg och uteblir vid uppropet förlorar du din plats. Registeringen öppnar en vecka före upprop och stänger dagen före upprop. I samband med registering och kontoaktivering bör du även beställa JU-kortet som ger dig access till skolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.

Kolla in ditt schema

När du väljer ditt program i programväljaren ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Delta vid det obligatoriska uppropet

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss genom att fylla i detta formulär.

Betala kåravgiften

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Under introduktionsveckorna är du välkommen att hämta ut ditt JU-kort i Campus Arena. Efter introduktionsveckorna sker all utlämning i Service Center. Info om JU-kortet och öppettider för utlämning finner du här. Du måste även uppdatera ditt kort med giltig terminsstämpel efter du har betalat kåravgiften. Genom JU-kortet får du tillgång till unika studentrabatter.

Mingla på Välkomstmässan 18 januari

Fredag 18 janauri kl. 12.00-13.30 inbjuds alla studenter till en Välkomstmässa med både interna och externa utställare i Campus Arena. Kom på mässan för att få veta mer om studentlivet i Jönköping, hur du kan studera utomlands, engagera dig i olika föreningar, utöva idrotter med mera.

 

Tacka ja, registrera dig och kom på uppropet

Kom ihåg att tacka ja. Den 11 december sker urval 1. För att behålla din plats i urval 1 måste du tacka ja senast den 17 december på mina sidor på antagning.se. Om du har antagits i urval 2, vars urval görs den 20 december tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud.

Registrering och upprop. Du måste registrera dig och skapa ett konto som ny student på JU. Registreringen öppnar en vecka före upprop och stänger dagen före upprop. Det är obligatoriskt att delta vid uppropet. Kan du inte närvara, men vill behålla din plats, kontakta oss här.

Reservantagning. Eventuell reservantagning sker via e-post eller telefon efter de obligatoriska uppropen. Om ledig plats uppkommer, kallar vi reserver i turordning upp till två veckor efter upprop. Du kan inte påverka din plats genom att infinna dig på uppropet. 

image/svg+xml ?

Frågor?

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.