Översikt
Syftet med Läslyftet är att utveckla undervisningen så att läsande, skrivande och samtalande främjar elevernas kunskapsutveckling i alla ämnen. Läslyftet bygger på kollegialt lärande.
Utbildningsform
Utbildningen startar i juni 2023 och sträcker sig till april 2024 och består och åtta utbildningstillfällen varav två fysiska träffar och övriga på distans.
Målet med utbildningen är att handledaren utvecklar sin förmåga att verka som handledare inom Läslyftet. Handledarutbildningen ska ge deltagarna möjlighet att utveckla såväl kunskaper väsentliga för förmågan att leda kollegialt lärande inom Läslyftet, som kunskaper om kompetensutvecklingsmodellen och det läs- och skrivdidaktiska innehållet i modulerna.
Statsbidrag
Huvudmän kan mellan den 15 januari-15 februari 2023 söka statsbidrag som ska användas till att frigöra tid för förskollärare och lärare att handleda kollegor som deltar i kompetensutvecklingen Läslyftet.
Läs mer om stadsbidrag och ansök här: https://www.skolverket.se/4.308cb2e18340b1064fb68.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Läslyftet i skolan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Välkommen med din anmälan!
Målgrupp och förkunskapskrav
Utbildningen, som inte är poänggivande, erbjuds de legitimerade lärare och
förskollärare som huvudmannen utsett och som erhåller statsbidrag av Skolverket
för att verka som handledare inom Läslyftet under läsåret 23/24.
Fakta
Student projects
Jönköping - den moderna studentstaden
Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Kontakta oss
- Uppdragssamordnare
- Högskolan för lärande och kommunikation
- anna.samuelsson@ju.se
- +46 36-10 1421