style Utbildningstyp: Uppdragsutbildning

Syftet med kursen är att ge utbildningsledarna de kunskaper och verktyg som behövs i arbetet med att utveckla, förbättra och förnya verksamheten och handleda trafikskollärarna i deras arbete. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och övningar individuellt och i grupp.


Innehåll

Vår kurs till utbildningsledare består av fyra delmoment där vi ger dig de kunskaper och verktyg du behöver i ditt arbete som utbildningsledare. Det är en heltäckande kurs för dig som är trafiklärare och vill ta steget att bli utbildningsledare.


Under kursen kommer vi att belysa de krav och förutsättningar som är utbildningsledarens uppdrag, både ur pedagogiskt, arbetsrättsligt och trafiksäkerhetsperspektiv. Trafikskolans pedagogiska verksamhet kommer att behandlas på individ-, grupp- och organisationsnivå, samt trafikutbildningens mål. Kursen kommer även att belysa ledarskapets olika aspekter ur pedagogiska, organisatoriska och kommunikativa perspektiv.


Kursplanen för utbildningen hittar du här. Pdf, 123.6 kB.


Utbildningsform

Största delen av kursen sker genom distansstudier på grund av rådande omständigheter. Under hösten 2021 består kursen av sju träffar (lör-sön).


Undervisningen består av seminarier, föreläsningar och självständigt arbete både enskilt och i grupp.


Du bör ha jobbat minst ett år som trafiklärare, ha fyllt 21 år och ha körkort med minst behörighet B för att kunna söka till kursen.

Utbildningen ges vid: Högskolan för lärande och kommunikation
verified_user Behörighet: Du bör ha jobbat minst ett år som trafiklärare, ha fyllt 21 år och ha körkort med minst behörighet B för att kunna söka till kursen.
event Kursstart: Vecka 34
rotate_right Studietakt: Helfart
clear_all Nivå: Grundnivå
data_usage Omfattning: 30 hp
language Språk: Svenska

Anmälan

Mer information samt anmälan till utbildningen hittar du här.

Kontakta ossKontaktpersoner