Världens bästa förskola lockar studenter från hela världen

Visste du att vi i Sverige har världens bästa förskola? Jo så är det faktiskt. Och en starkt bidragande orsak är att vi har insett sambandet mellan lek, lärande och utveckling. Masterprogrammet EDUCARE baseras på den svenska modellen under ledning av amerikanska forskaren Robert Lecusay.

Porträttfoto av Robert

Masterprogrammet genomförs på engelska och vänder sig till både internationella och svenska studenter med ambitionen att leda, utbilda eller forska inom området förskola.

För dig som är utbildad förskollärare kan utbildningen fungera som ett steg vidare i karriären, eftersom en magisterexamen är meriterande för ledande funktioner inom förskola och förskoleverksamhet. Den kan också vara nästa steg för den som funderar på att gå vidare med en forskarutbildning, nationellt eller internationellt.

”Vi har redan etablerat ett utbyte med Brooklyn College i New York och har även fått signaler från Finland, Japan och Kanada. Det ska bli mycket spännande att se hur den svenska modellen tas emot och kan implementeras i andra delar av världen förklarar Robert Lecusay.”

Läs hela intervjun med Robert Lecusay i vårt magasin Me&JU.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

NUMMER 2 | 2015 sid 10-11


Sidan uppdaterad