Både programmet och studentlivet viktigt för Ida

Ida tar i juni 2021 examen från Human Resources med inriktning psykologi. Hon trivs väldigt bra på Jönköping University (JU) och i Jönköping, som hon tycker är en bra studentstad med en ”alla känner alla-känsla”.

Ida

Ida kommer från Kungälv och efter studenten 2015 har hon bland annat jobbat på lager, café och varit ute och rest. Hon har också jobbat som reseledare i de italienska alperna. Att hon sedan valde att läsa Human Resources med inriktning psykologi har flera förklaringar.

– Det var två anledningar till att det blev Jönköping University och HR för min del. Det var det enda lärosätet i Sverige som erbjöd HR med inriktning psykologi. Jag har alltid varit intresserad av psykologi men ville inte bli psykolog, så när jag såg HR psykologi på antagning.se kändes det helt rätt. Jag var också intresserad av ”ren” ekonomi innan, men ville inte heller bli ekonom. På HR- programmet får jag läsa både psykologi och ekonomi. Sedan vill jag arbeta med människor i framtiden och därför kändes HR helt rätt.

Även studentlivet vägde in på valet av studieort för Ida.

– Jag visste att jag ville plugga i en studentstad med bra studentliv, det vägde tungt för mig. Det finns ju andra bra lärosäten i Sverige med bra studentliv men Jönköping kändes bra, dels för att det är nära hem till Kungälv, dels för att Jönköping är lagom stort, det gillar jag.

Det visade sig att hon hade rätt. Så här två och ett halvt år efter att Ida började plugga på Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University ångrar hon inget.

– Jag trivs så bra! Fina lokaler och byggnader, allt är samlat på ett område, mitt i stan. Det finns mycket att göra för alla studenter som vill engagera sig i studentlivet och sin utbildning samt många utskott och studentdrivna aktiviteter. Insparken som jag deltog i under min första termin gjorde att jag snabbt lärde känna kompisar och staden. Sedan tycker jag att JU är extra bra eftersom lärosätet erbjuder goda möjligheter att plugga utomlands, vilket var en av anledningarna att jag valde just JU.

På HR-programmet har alla studenter fem veckors VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Ida gjorde sin VFU på Dagab i Göteborg.

– Jag var fem veckor på ett matvarulager, det var givande. Jag fick lära mig så mycket mer än vad enbart studier kan erbjuda. Eftersom jag läser ett akademiskt program var det toppen att få en inblick i hur HR faktiskt arbetar.

Under hela sin studietid har Ida jobbat extra inom rekrytering på ett bemanningsföretag. Hon fortsätter gärna med det, även om hon är osäker på om det är just rekrytering hon vill jobba med i framtiden.

– Jag vill nog jobba med rehabilitering eller någon typ av förbättringsarbete, som konsult kanske.

Ida kommer minnas sina år på JU med glädje, både utbildningen i sig och studentlivet.

– Det finns alla möjligheter att själv bidra till studentlivet och andra aktiviteter. Det finns många aktiviteter såsom kick-off-festival, AKA (Jönköpings studentkårs egen nattklubb) och Hälsoparken, som alla är bra aktiviteter, både för nya studenter och de som redan pluggat ett par år.

Sidan uppdaterad