Julia kombinerar livet som student och golfproffs

Julia kommer från Jönköping och hade ingen önskan om att lämna stan för att plugga. När hon upptäckte att det program hon ville läsa fanns på Jönköping University blev valet lätt. Nu har hon nyligen påbörjat sina studier i Human Resources.

Julia, student, på golfbanan

– Min sambo kom med idén att jag nog skulle passa inom rekrytering. Jag kände lite på tanken och kom fram till att det lät intressant, brett och kul. Jag kollade upp vad för program jag skulle kunna läsa och var det erbjöds. Jag har mitt liv här i Jönköping, så det passade mig utmärkt att utbildningen fanns här.

Julias intryck av utbildningen hittills är att det känns kul, intressant och strukturerat. Hon har studerat på högskola tidigare och visste därför ganska väl vad hon skulle förvänta sig, även om mycket såklart skiljer från lärosäte till lärosäte.

– Jag har fått en känsla att just den här utbildningen är komplett för yrken inom HR. Att den nyligen är uppdaterad känns positivt och förhoppningsvis gör det att man blir ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Fritiden går åt till att umgås med vänner och familj samt golfen, som de senaste åren varit både jobb och hobby. Julia blev proffs 2010 och har sedan dess spelat runt om i världen.

– De första åren som proffs var mestadels i Sverige där jag lyckades bra på den nordiska touren. 2013 kvalade jag in och spelade mitt första år på Europatouren. Det blev tre säsonger där och nu spelar jag på undertouren.

Golfen har också gjort att Julia fått den arbetslivserfarenhet som krävs för att kunna söka Human Resources.

– Förutom att jag spelar och tränar golf har jag en enskild firma som alla intäkter och kostnader går igenom. Det är en hel del administrativt arbete med att t.ex. skaffa sponsorer, förbereda och genomföra olika event och föreläsningar samt boka flygbiljetter, hotell och liknande.

– Min plan nu är att kombinera pluggandet med golfen så länge jag tycker att det känns bra och jag hinner med båda delar. Efter utbildningen vill jag skaffa mig ett jobb inom HR och se till att jag har kul och mår bra på vägen.

Sidan uppdaterad