Med ett stort engagemang och driv för utvecklingsfrågor

Johannes Norberg jobbar idag som insamlingskoordinator på Erikshjälpen med fokus på event, konserter och månadsgivare.

Johannes, före detta student

- Det är en glädje att ha ett så meningsfullt jobb. Det är en bra arbetarkultur här med många fina engagerade kollegor.

Efter gymnasiet reste Johannas mycket och mötte många olika kulturer där han kom nära fattigdom och människor i nöd. Detta gjorde stort intryck och skapade en vilja att ta ansvar och göra skillnad. Därför sökte han programmet.

Under utbildningen tog Johannes alla möjligheter att få utlandserfarenheter genom praktik, utlandsstudier och MFS (fältstudier).

På vilket sätt har du haft nytta av utbildningen?

- Min första VFU (praktik) gjorde jag i Rumänien på organisationen Networks som jobbar bland romerna, särskilt med hjälp till självhjälp. Det var en riktigt bra praktik som gav mig mycket "hands on" erfarenhet. Min andra VFU (programmet hade tidigare två praktikperioder) gjorde jag i Betlehem i Palestina på en turistbyrå. Det var en spännande plats att vara på och intressant att träffa personer som lever och verkar i denna komplicerade kontext.

- Jag gjorde min utlandstermin på North Park University i Chicago i USA. Det var en jättespännande tid som jag är mycket tacksam för. Jag läste kurser i kommunikation och sociologi.

- Sista året lyckades jag få MFS-stipendium och fick chansen att åka till Kenya och skriva min C-uppsats om barn med funktionsvariationer. Det var en fin erfarenhet då jag lärde mig mycket.

Hur lång tid efter examen fick du jobb?

Första året efter examen valde Johannes att satsa på volontärarbetade under en period. Första jobbet var som elevassistent till en kille från Syrien och ett halvår senare fick han anställning på Erikshjälpen.

- Min utbildning var en klart bidragande orsak till att jag fick en anställning på Erikshjälpen. Omvärldskunskapen jag fick har varit väldigt viktig och användbar i de arbetsuppgifter jag nu har.

Vilka är dina karriärtips till blivande studenter?

- Engagera dig utanför dina studier. Dina drömmar och ditt driv är viktiga!

Sidan uppdaterad