Säljaren som sadlade om

Jhurmie Dorji jobbade i många år som säljare i flera olika branscher, bland annat fordonsindustrin. Nu står helt andra maskiner i hans fokus på röntgensjuksköterskeprogrammet.

Jhurmie, student, vid en röntgenapparat

– Jag hade börjat tveka på om jag skulle fortsätta som säljare och till slut kom jag till en punkt när det var dags att välja hur framtiden skulle se ut. Intresset för vården och att få jobba med både människor och maskiner har jag alltid haft.

Efter två år på röntgensjuksköterskeprogrammet har Jhurmie många positiva erfarenheter av utbildningen. Detta trots att han har var helt grön inom vårdområdet.

– De flesta jag läser tillsammans med har exempelvis sommarjobbat inom vården, medan jag helt saknade erfarenhet. Men kursutbudet har varit bra och jag gillade framförallt den radiografiska undersökningsmetodiken. Under den kursen tog vi klivet till det mer praktiska, lärde oss att ställa in maskinerna och att ta bra bilder. Som röntgensjuksköterska är du ju trots allt en slags bildtagare som ska skapa bra underlag för diagnoser.

Som infödd Jönköpingsbo med stort idrottsintresse passar Jhurmie på att skicka med ett sysselsättningstips till inflyttade studenter på Jönköping University.
– Ta dig till Stadsparksvallen och se när Jönköpings Södra spelar fotboll. Jag lägger mycket av min fritid på fotboll och ett annat tips är att engagera sig på något sätt i en lokal idrottsförening. Det är ett bra sätt att få mycket kontakter i staden.

Jhurmie Dorji, student Röntgensjuksköterskeprogrammet, Hälsohögskolan.

Sidan uppdaterad