Blivande röntgensjuksköterska som går mot en strålande framtid

Tova Nordin vill jobba inom vården för att i första hand kunna hjälpa människor och läser nu till röntgensjuksköterska. Hon kommer ursprungligen från Norrköping men följde sin mors fotspår och valde att studera i Jönköping.

– Jag hade kollat upp några skolor som jag tyckte verkade bra och Jönköping var en av dem. Skolan och stadens utbud lockade mig plus att min mamma har pluggat här en gång i tiden, så jag hade hört bra om den tidigare.

Den mest spännande delen i utbildningen hittills har enligt Tova varit den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, under termin tre.

– Det var första gången vi fick sätta våra teoretiska kunskaper på prov i verkligheten. VFU är ju då vi är ute på praktik och det är då man får känna av yrkeslivet på riktigt och får en känsla av hur det kommer att bli när utbildningen är slut.

Just nu är det en bra anställningssituation för röntgensjuksköterskor i Sverige och Tova tror att hon kommer få ett jobb direkt efter utbildningen.
– När jag är klar med studierna vill jag börja jobba direkt, var spelar ingen roll utan jag är ganska öppen för nya utmaningar. JU är en bra skola och att ha det på sitt CV tror jag man kommer långt med. Det är brist på röntgensjuksköterskor i hela landet så att få jobb tror jag inte kommer vara något problem.

Sidan uppdaterad