style Utbildningstyp: Uppdragsutbildning
event Kursstart: Vid beställning

Syftet med kursen är att deltagarnas kunskaper och kompetens gällande flerspråkiga barns utveckling och lärande ökas och fördjupas. Du får mer insikt om vad ett interkulturellt förhållningssätt innebär för arbetet i verksamheten samt utveckla kompetens i arbetssätt som stödjer flerspråkiga barns språk- och kunskapsutveckling.

Inom kursen behandlas teorier och aktuell forskning inom flerspråkighet och interkulturalitet. Läs mer om innehållet i kursplanen. Pdf, 120.4 kB, öppnas i nytt fönster.


För mer information om kursen besök skolverket.se.


Utbildningsform

En eller flera huvudmän/kommuner kan gå samman och ansöka om att få kursen förlagd på hemmaplan. Kursen är på distans med ett antal träffar förlagda ute i kommunen. Starttid och studiefart planeras och görs upp i dialog mellan Högskolan för lärande och kommunikation och uppdragsgivaren. Kurserna består av 7,5 högskolepoäng (hp).


Kostnad

Kurskostnad och litteratur bekostas av Skolverket.

Målgruppen för utbildningen är förskollärare, barnskötare och annan pedagogisk personal.

verified_user Behörighet: Förskollärare, barnskötare och annan pedagogisk personal.
local_library Studieform: Jönköping
data_usage Omfattning: 7,5 hp
language Språk: Svenska

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta ossKontaktpersoner