Här finns allt du kan önska dig och det är nära till det mesta. Sveriges nionde största stad är en riktig studentstad. Här bor och lever 140 000 invånare och var tionde av dem är student.

Jönköping, Sveriges femte bästa studentstad 2022

  • Ett levande stadsliv
  • Rikt studentliv - en studentförening för alla
  • Tryggt studentboende
  • Bra möjligheter till praktikplats

Undersökningen är gjord av studentum.se

Här är det lätt att trivas

Vårt campus ligger på gångavstånd till city som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, shopping och restauranger. Vilket kommer bli ditt favoritställe? Kanske promenadstråket och uteserveringarna vid Munksjön, någon av våra sportarenor, Vätterstranden eller något av de många caféerna. I Jönköping finns utrymme för alla tycken och smaker, oavsett om du gillar natur, stads- eller friluftsliv.

Ett levande stadsliv

Jönköping är den moderna studentstaden med internationellt fokus. Med ett samlat gemensamt campus i centrala Jönköping och utgör vi en naturlig del av stadsbilden. Det gör stadslivet lättillgängligt för studenter. I relation till antalet invånare rankas staden på femte plats i undersökningen gjord av studentum.se också vad gäller utbud av pubar, barer, restauranger och caféer, vilket gör staden ännu mer attraktiv.

Det bästa med Jönköping enligt studenterna själva

Kolla in studenternas favoritställen  Öppnas i nytt fönster.genom att navigera och klicka på de olika områdena i kartan nedan.

Ett rikt studentliv med en studentförening för alla!

Studentlivet i Jönköping är brett och Jönköpings studentkår och de olika studentföreningarna anordnar mängder av sociala aktiviteter.

- Den fantastiska kulturen på Jönköping University har studenterna själva skapat. Studentlivet bygger på att man själv som student tar initiativ och är delaktig i att skapa olika sociala sammanhang som rymmer både fest, networking-möjligheter, avkoppling, återhämtning, en plats där man utvecklas som person och där man helt enkelt har kul tillsammans. Vi har många studenter som tar det initiativet och har byggt upp ett mycket varierat studentliv, säger studentkårens ordförande Sophia Fröberg Liljenberg.