Family Business Management, 15 hp

Att arbeta i eller med familjeföretag innebär både möjligheter och utmaningar. Forskning visar att familjeföretag är annorlunda än andra företag och för att lyckas som yrkesverksam i familjeföretag är det viktigt att förstå deras unika kännetecken. Detta gäller både om du äger eller kommer att ta över ett familjeföretag. Men också om du är anställd eller på annat sätt jobbar med familjeföretag.

Nu startar en ny serie nätbaserade kurser på kvartsfart som ger dig möjlighet att kombinera arbete och studier på högskolenivå. I kurserna får du möta världsledande lärare/forskare, utbyta erfarenheter med andra yrkesverksamma och du ges möjlighet att applicera dina nya kunskaper i ditt eget yrkesliv.

Family Business Management, 15 högskolepoäng

Kurs

Kursperiod

Family Business, introduction and characteristics, 3 hp

28/10 – 20/12 2019

Family Business Strategy, 3 hp

13/1 – 13/3 2020

Family Business Governance, 3 hp

23/3 – 2/5 2020

Family Business Ownership, 3 hp

24/8 – 16/10 2020

Family Business Emotions, 3 hp

26/10 – 18/12 2020

Kurserna är på avancerad nivå och ges på engelska. Varje kurs pågår i 8 veckor och omfattar ca 10 timmar studier per vecka. Läs mer om kursplanen här.

Målgrupp

Utbildningen är avsedd för nuvarande eller blivande ledare i familjeföretag såsom anställda, ägare eller nästa generations familjemedlemmar. Du som jobbar med familjeföretag på annat sätt som t ex rådgivare är också välkommen.

Vad innebär det att läsa på distans via internet?

Genom lärplattformen får du tillgång till inspelade föreläsningar, fallstudier och annat studiematerial. Kommunikation sker till stor del via diskussionsforum och e-möten men vi erbjuder också 1–2 träffar per kurs för att underlätta nätverkande & möjliggöra personliga möten. Den flexibla formen innebär att du inom varje kursavsnitt i hög grad kan välja tid och plats för dina studier samtidigt som regelbundna deadlines fördelar studierna jämnt över kursen.

Utbildare

Utbildningen ges av forskningscentret CeFEO vid Jönköping International Business School. CeFEO står för Centre for Family Enterprise and Ownership och är ett av världens mest framstående kunskapscenter för familjeföretagsforskning.

Behörighetskrav

För att vara behörig till studier på avancerad nivå krävs avlagd kandidatexamen eller motsvarande om minst 180 högskolepoäng. Eftersom kursen ges på engelska krävs också goda kunskaper i engelska (engelska 6 eller motsvarande). Det finns också möjlighet att ansöka om dispens från de formella behörighetskraven om du har minst fem års kvalificerad yrkeserfarenhet.

Ansökan

Ansökan öppnar 1 maj och antagning sker löpande fram till en vecka innan kursstart. Besked om antagning lämnas inom ca 1 månad. Antalet platser är begränsat till 20 och principen "först till kvarn" gäller!

Du fyller i ansökan och bifogar handlingar som stödjer att du uppfyller behörighetskraven direkt via webbformuläret nedan. Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att komma till den officiella kurssidan och där finns länk till anmälan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kostnad

För första kursomgången, startår 2019, är utbildningen kostnadsfri tack vare stöd från KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling). Därefter bekostas utbildningen vanligen av deltagarens arbetsgivare.

Intyg

Förutom registrering av 15 högskolepoäng på masternivå erhåller du ett intyg efter avklarad utbildning i Family Business Management utfärdat av Jönköping International Business School.

Sidan uppdaterad 2020-06-15