"Jag är helt övertygad om att det är människorna som kör vår utrustning, designar vårt gjutgods, förstår att omsätta kunskap i praktisk nytta som avgör vår prestanda och därmed vår konkurrenskraft."

Tomas Medin, Volvo Powertrain

JTH erbjuder nu sina kurser inom gjutmagisterutbildningen som uppdragsutbildning i form av kurser på distans. Varje kurs ges på halvfart och innebär ungefär 20 timmar studier per vecka. Kurserna är fyra respektive åtta veckor långa, vilket motsvarar 3 eller 6 högskolepoäng.

Man behöver inte vara formellt behörig att läsa kurserna, utan det är arbetsgivaren som beställer kurserna och utser vem som får läsa respektive kurs. Det är arbetsgivaren som betalar för kurserna. Uppdragsutbildningen samläses med andra formellt behöriga studenter som läser kursen som en fristående kurs eller med programstudenter. All undervisning i kurserna sker på distans och på engelska.

Vid avslutad kurs erhålls ett kursintyg. Mot en extra kostnad kan man få examineras. Detta ger inte högskolepoäng direkt, men kan ge det om examinationen klaras med godkänt resultat.

Medlemsföretag i Gjuteriföreningen erbjuds rabatt för sina anställda, rabatten gäller även för företag där anställda (kursdeltagare) är medlemmar i Sveriges Gjuteritekniska förening.

Bild som visar kurser inom gjutning

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta ossKontakt

Tekniska högskolan har många lösningar för dig som söker kompetensutveckling och det är alltid arbetsgivaren som betalar för din plats.

Kontakta oss för mer information kring ovanstående kurser.