Entreprenöriellt basår

60 fup

Studieort: Gränna

Programstart: Hösten 2020

Till ansökan (öppnar 16 mars)

Entreprenöriellt basår är för dig som vill komplettera din behörighet i samhällskunskap och matematik, samtidigt som du utvecklar och fördjupar dina kunskaper i entreprenörskap, ekonomi och ledarskap.

Programmet öppnar möjligheten att söka till program på Jönköping International Business School och andra högskolor och universitet. Dessutom gör det täta samarbetet med Science Park, näringsliv och lokala företag att du får en gedigen kunskapsbas och praktisk erfarenhet som är värdefull både för vidare studier och i yrkeslivet. På Entreprenöriellt basår får du chansen att starta eget, och att utforska entreprenörskapets möjligheter.

Undervisningsformerna du kommer att möta är dels föreläsningar och workshops tillsammans med individuell eller gruppbaserad handledning, men också design sprints, fight labs, projekt, peer learning och liknande kreativa pedagogiska metoder. Undervisningen sker på både Campus Gränna, med plats för boende för den som önskar, och på campus i Jönköping.

Entreprenöriellt basår är en förberedande utbildning och leder inte till någon examen. Efter godkänd utbildning får du kursbevis med betyg i enskilda ämnen. När studierna är avklarade och godkända är du behörig att söka till alla kandidatprogram på JIBS. Du som slutför programmet har möjlighet att få en av två garantiplatser till program på JIBS, beroende på studieprestation.

Programmet ges vid Jönköping University Enterprise
Omfattning: 60 fup
Nivå: Gymnasienivå
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2020
Behörighet: Grundläggande behörighet.
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen.

Termin 1

Pathway Mathematics 1 7,5 hp
Introduktion i ledarskap och organisation – Framtidens ledare 7,5 fup
Politik, samhälle och hållbar utveckling 7,5 fup
Introduktion i entreprenöriell ekonomi 1 7,5 fup

Termin 2

Entreprenöriellt företagande 15 fup
Pathway Academic English 7,5 fup
Introduktion i entreprenöriell ekonomi 2 7,5 fup

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.
Till ansökan (öppnar 16 mars)