PREVJU - EN FÖRHANDSVISNING

För dig som sökt en utbildning. Välkommen på förhandstitt hos oss lördag 25 maj.

Nivå: Avancerad nivå
Ansökningstid: Ansökan är öppen för sen anmälan
Programstart: Höst 2024
Ort: Jönköping
Examen: Magisterexamen med huvudområdet datavetenskap, inriktning Cybersäkerhet, 60 hp

Behovet av cybersäkerhetsspecialister har aldrig varit större. I ett ständigt föränderligt digitalt landskap med cyberattacker och intrång kommer vi att se till att du blir utbildad inom den senaste teknologin och koncepten. Vårt magisterprogram i cybersäkerhet är utformat för att utrusta individer som du, som har en kandidatexamen i datavetenskap, datateknik, informatik, informationssystem eller liknande, med kunskaper i allt från grunderna till de senaste framstegen. Du kommer att få en djup förståelse och expertis i de metoder, verktyg och strategier som du behöver för att ta dig an de komplexa problemen som påverkar vår digitala miljö.


En magisterexamen i cybersäkerhet öppnar inte bara dörrar i en enskild bransch; det öppnar upp möjligheter inom olika sektorer. Cyberhot har inga gränser och påverkar bland annat tillverkning, bilindustri, bank, utbildning, hälsa och sjukvård och detaljhandel. Du kommer att vara väl förberedd för att ta dig an olika roller så som cybersäkerhetsanalytiker, konsult, ingenjör eller cybersäkerhetschef.


Praktiskt fokus

Genom hela programmet kommer du att delta i praktiska övningar, simuleringar och verkliga projekt som speglar de utmaningar som cybersäkerhetsspecialister står inför. Genom att arbeta med autentiska scenarier kommer du att utveckla kritiskt tänkande, problemlösningsförmåga och beslutsfattande färdigheter som är avgörande för framgång inom området. Dessa praktiska erfarenheter kommer att sätta dig i en särställning på arbetsmarknaden och göra dig till en ovärderlig tillgång för framtida arbetsgivare. Dessutom kommer du ha möjlighet att välja inriktning inom flera kurser som överensstämmer med dina personliga intressen, bakgrund och karriärsmål.


Koppling till forskning och innovation

Som en del av vårt program kommer du att ha en nära koppling till forskning inom cybersäkerhet. Vår avdelning för datateknik och informatik fokuserar särskilt på studier inom cybersäkerhet och integritet inom industri- och offentlig sektor. Men vår expertis omfattar olika områden, så som mänskliga aspekter av cybersäkerhet, användbarhet, medvetenhet, förvaltning och social ingenjörskonst. Detta bidrar med branschinsikter, praktisk expertis och akademisk excellens i klassrummet, vilket säkerställer att du får en högkvalitativ utbildning och vägledning genom hela din utbildning.

Alla kurser inom programmet hålls på engelska. Du kommer att studera tillsammans med studenter från hela världen med olika akademiska bakgrunder.

Efter examen kommer du att ingå i en ledande grupp yrkesverksamma som är väl rustade för framgångsrika karriärer inom cybersäkerhetsbranschen.

En magisterexamen i cybersäkerhet öppnar inte bara dörrar i en enskild bransch; det öppnar upp möjligheter inom olika sektorer. Cyberhot har inga gränser och påverkar bland annat tillverkning, bilindustri, bank, utbildning, hälsa och sjukvård, detaljhandel. Du kommer att vara väl förberedd för att ta dig an olika roller så som cybersäkerhetsanalytiker, konsult, ingenjör eller cybersäkerhetschef.


En examen från det här magisterprogrammet ger dig också behörighet att söka vidareutbildning på forskarnivå som leder till en licentiat- eller doktorsexamen.

Programmet ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 60 hp
Nivå: Avancerad nivå
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2024
Behörighet: Examen om minst 180 hp med lägst 90 hp i huvudområdet Datavetenskap, Informatik, Informationssystem, Datateknik eller motsvarande. Dessutom krävs kunskaper i Engelska 6 eller motsvarande.
Anmälningskod: HJ-MS203
Examen: Magisterexamen med huvudområdet datavetenskap, inriktning Cybersäkerhet

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Programansvarig

  • Universitetslektor Informationsteknik
  • Tekniska Högskolan