Översikt
Magisterprogrammet i biomedicinsk laboratorievetenskap, inriktning laboratoriemedicin vänder sig till dig som är utbildad biomedicinsk analytiker eller verksam inom det laboratoriemedicinska fältet och vill vidareutbilda dig.
Utbildningen fokuserar på praktiska färdigheter genom avancerat laboratoriearbete och klinisk träning för att rusta dig för verkliga utmaningar. Programmet inkluderar kurser inom evidensbaserad praxis och kvalitetssäkring inom klinisk diagnostik. Du kommer att analysera och hantera evidens, kvalitetsfrågor och genomföra forsknings- och utvecklingsarbete. En vetenskaplig metodkurs och en handledningskurs för studenter i verksamhetsförlagd utbildning ingår också.
En del av kurserna genomförs med studenter från andra professioner. Programmet är flexibelt och möjliggör kombination av kliniskt arbete med studier.
Fakta och behörighet
Efter utbildningen
Utbildningen leder till Filosofie magisterexamen med huvudområde biomedicinsk laboratorievetenskap inriktning laboratoriemedicin. Magisterexamen får du efter att du fullgjort kursfordringar om 60 hp, varav minst 30 hp med fördjupning inom huvudområdet Biomedicinsk laboratorievetenskap. Utöver det krävs också ett självständigt arbete (examensarbete) om 15 hp.
Magisterexamen ger behörighet till studier på forskarutbildningsnivå.
På grund av stora pensionsavgångar inom området, råder en stor brist på biomedicinska analytiker med inriktning laboratoriemedicin och med en magisterexamen ökar du din attraktion på arbetsmarknaden ytterligare och gör dig förberedd för uppdrag som metodansvarig, projektmedarbetare, andra avancerade arbetsuppgifter eller doktorandstudier.
Kurser
År 1
Kvalitetssäkring inom klinisk diagnostik 7,5 hp
Evidensbasering inom klinisk diagnostik 7,5 hp
Diagnostisk granskning av det perifera skelettet vid konventionell röntgen 7,5 hp
Handledning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning 7,5 hp
År 2
Diagnostisk granskning av det pediatriska skelettet vid konventionell röntgen 7,5 hp
Valbar kurs: Vetenskapsteori, inriktning kvalitativ metod 7,5 hp eller Vetenskapsteori, inriktning kvantitativ metod 7,5 hp
Examensarbete 15 hp
Studera på distans
Utbildningen är till viss del uppbyggd som distansutbildning, vilket ger en ökad flexibilitet för dig som student. Studier förväntas, i de kurser som ges på distans, att genomföras på hemorten under dagtid via digitala hjälpmedel såsom den nätbaserade lärplattformen Canvas och Zoom. Det innebär att du kommer deltaga i interaktiva lärtillfällen såsom föreläsningar, workshops och seminarier online.
För att delta i distansutbildningen behöver du tillgång till en dator med headset och webbkamera samt en stabil internetuppkoppling.
De distansbaserade kurserna inkluderar också obligatoriska dagar på Hälsohögskolan i Jönköping där antal obligatoriska träffar kommer att variera mellan kurs och termin. På de fysiska träffarna är fokus på praktisk träning, laborationer och examinerande moment. Det kan vara enstaka dagar eller flera dagar i rad. Boende och resor i samband med campusträffar ordnas och bekostas av studenten.
Student projects
Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University
Jönköping - den moderna studentstaden
Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.