Nivå: Grund och avancerad
Ansökningstid: 2022-03-15 - 2022-04-19
Programstart: Höst 2022
Ort: Jönköping
Examen: Civilingenjörsexamen i Datateknik. Beslut om Examensbenämning har ännu ej tagits. Beslut kommer under hösten 2021., 300 hp

De tre första åren ger en grund i matematik och ingenjörskunskap. Du läser kurser i programmering och programutveckling, och lär dig skriva program i flera programspråk för olika plattformar.


De sista två åren utgörs av en, för Sverige, unik masterutbildning inriktad mot Artificiell Intelligens. Du läser bland annat maskininlärning, data science och djupinlärning. Detta är helt på engelska och läses tillsammans med andra masterstudenter från Sverige och världen.


Utbildningens ger teoretiskt djup och praktiska färdigheter, vilket förbereder dig för en framtida karriär i Sverige och globalt. Du tränas i att kombinera kreativitet, systematik och ett lösningsorienterat förhållningssätt, vilket är ingenjörens signum. Stor vikt läggs vid reflektion och förmågan att dokumentera och kommunicera ditt arbete.

 

Programansvariga berättar mer om programmet i vårt digitala öppet hus.
Se det på vår Youtube kanal.

Civilingenjörer är en av de mest eftersöka kompetenserna i näringslivet. Examen öppnar många dörrar; från IT-konsult eller teknisk specialist till projektledare eller eget företag. Många chefer är civilingenjörer i botten.


Internationellt värderas en masterexamen högt. Utbildningen ger dig behörig till fortsatta studier mot en doktorsexamen.


Nischen mot AI gör dig unik. AI påverkar vår framtid, och gör dina kunskaper värdefulla på arbetsmarknaden.

Programmet är knutet till forskningsgruppen Jönköping AI Lab, vilket garanterar att utbildningen har hög relevans och kvalitet. Forskningsgruppen har ett nära samarbete med regionens företag och organisationer. Utöver det ingår 9 v praktik som utförs på ett företag. I slutet av utbildningen genomförs ett examensarbete, ofta i samverkan med näringslivet.

Programmet ger dig möjlighet att studera en termin utomlands vid något av våra partneruniversitet eller internationella campus. Utlandsstudier ger dig värdefulla erfarenheter och internationella kontaktnät, och är en merit som värderas högt av många arbetsgivare. Våra internationella campus finns där svenska internationellt verksamma storföretag är etablerade, t ex Sydostasien, Sydafrika, Brasilien och USA.

Programmet ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 300 hp
Nivå: Grund och avancerad
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2022
Behörighet: Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4.
Anmälningskod: HJ-52528
Examen: Civilingenjörsexamen i Datateknik. Beslut om Examensbenämning har ännu ej tagits. Beslut kommer under hösten 2021.
Tuition fee: Studieavgift första terminen: 75000 SEK
Studieavgift: 750000 SEK

Tuition fees do NOT apply for EU/EEA citizens or exchange students

Kontakta oss

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.

Programansvarig

  • Universitetsadjunkt
  • Tekniska Högskolan