student
INFORMATIONTILL ANTAGNAHÖSTEN 2024

Checklista

Yrkeshögskoleutbildning, start ht 2024

Senast vecka 27 skickas antagningsbeskedet ut till antagna och reserver. Följ instruktionerna i ditt antagningsbesked hur du tackar ja till din plats. Är du inte intresserad av din plats ska du lämna återbud.

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar en vecka innan uppropet och stänger dagen före uppropet. I samband med registrering och kontoaktivering kan du även beställa JU-kortet För YH-studenter är det frivilligt att beställa JU-kortet, beroende på om du har behov att vistas i högskolans lokaler i Jönköping, inklusive högskolebiblioteket.

Uppropet är obligatoriskt, oavsett om det sker på plats fysiskt eller digitalt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela detta till utbildningsledaren.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Som YH-studerande har du möjlighet att bli medlem i Studentkåren.
Studentkåren anordnar studiesociala aktiviteter och du får som studerande tillgång till unika studentrabatter  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.via det digitala Mecenatkortet efter det att du betalat kåravgiften.

Som Yh-studerande på JU är du en del av Jönköping University. Utbildningssystemet inom yrkeshögskolan skiljer sig något från högskolan. På denna sida finns information samlad som rör specifikt dig som Yh-studerande på JU.