student
INFORMATIONTILL ANTAGNAVÅREN 2024

Checklista

Yrkeshögskoleutbildning, start vt 2024

Senast 19 december måste du tacka ja till din plats, genom att följa instruktionerna i ditt antagningsbesked. Är du inte intresserad av din plats ska du lämna återbud.

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar en vecka innan uppropet.

På registeringssidan väljer du "Engångskod" och "Begär en ny kod".


Behöver du access till högskolans lokaler i Jönköping utanför ordinarie öppettider, kan du i samband med registering och kontoaktivering beställa JU-kortet. För majoriteten av YH-studenterna är detta passerkort inte nödvändigt.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela detta till utbildningsledaren.

Ansök om studiemedel för ett helt år i taget hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Som YH-studerande har du möjlighet att bli medlem i Studentkåren.
Studentkåren anordnar studiesociala aktiviteter och du får som studerande tillgång till unika studentrabatter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Som Yh-studerande på JU är du en del av Jönköping University. Utbildningssystemet inom yrkeshögskolan skiljer sig något från högskolan. På denna sida finns information samlad för som rör specifikt dig som Yh-studerande på JU.