event Kursstart: 30/okt/2024
place Ort: Online
rotate_right Ansökningstid: Öppen för ansökan

Vad är Ekonomistyrning för små och medelstora företag?

Kusen syftar till att belysa ekonomistyrningens roll som en hjälp för små och medelstora företag att nå sina mål och implementera strategier. Kursen visar på betydelsen av ekonomistyrning för verksamheter, olika metoder och modeller som förekommer inom ekonomistyrning samt hur dessa kan användas. Även analys och kritiskt resonemang kring orsaker och effekter av ekonomistyrning ingår. Områden som fokuseras är kostnader, budget och prestationsmätning i kontext till små och medelstora företag.

 

Kursens koppling till forskning och praktik

Kursen bygger på framstående forskning inom Center for Family Entrepreneurship and Ownership och dess praktiska relevans. Här återfinns JIBS kärnkompetenser inom familjeföretag och ägande. Det är en akademiskt såväl som praktiskt inriktad kurs i ekonomistyrning för små och medelstora företag. Kursen knyter väl an till JIBS forskningsområden: ägande och entreprenörskap. Det akademiska belyses med hjälp av tillämpning av verklighetsnära exempel.

Utbildningen ges vid: Jönköping International Business School
verified_user Behörighet: Grundläggande behörighet eller motsvarande. Dessutom krävs minst 4 års arbetslivserfarenhet.
rotate_right Studietakt: 25% (deltid)
clear_all Nivå: Grundnivå
data_usage Omfattning: 7,5 hp
data_usage Studieavgift: Gäller enbart studenter utanför EU/EES/Schweiz: studieavgift 12500kr
language Språk: Svenska
access_time Längd: Veckor 44 - 02

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta ossFör information om kursen, vänligen kontakta: