Nivå: Grundnivå
Ansökningstid: 2022-03-15 - 2024-04-15
Programstart: Höst 2024
Ort: Jönköping
Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap., 180 hp

Översikt

Allt fler arbetsgivare efterfrågar anställda som kan skapa olika typer av innehåll för digitala och sociala medier. Inriktningen Medieproduktion lär dig bemästra alla steg i en sådan produktionsprocess, från idéarbete till teknik, redigering och publicering. Du får dessutom kunskaper om hur du kan berätta historier över flera medier, plattformar och format. Under din studietid har du tillgång till professionell utrustning i form av tv- och radiostudio, kameror, ljudinspelare och olika typer av redigeringsprogram.

Inriktningens praktiska produktionsarbete är rotat i kunskaper om journalistik, visuell kommunikation och transmedia storytelling, vilket ger dig fler valmöjligheter och ökar din attraktivitet på arbetsmarknaden ytterligare.

Studenter som har gått inriktningen Medieproduktion jobbar ofta som programledare, producenter, projektledare, skribenter, kommunikatörer eller journalister.

Medieproduktion är en inriktning till Medie- och kommunikationsvetenskap.

Programmet ges vid Högskolan för lärande och kommunikation
Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2024
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6, Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod: HJ-52520
Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap.

Nedanstående kurser läses under termin 3 inom inriktningen Medieproduktion.


Journalistik i digitala medier 7,5 hp
En kurs om journalistik i digitala medier med diskussioner om den samtida journalistikens roll och praktiskt arbete med journalistiska texter, bilder och intervjuer.

Radio- och podcastproduktion 7,5 hp
En kurs där du lär dig allt om radio- och podcastproduktion, från ljudinspelning till ljudberättande, ljudredigering, publicering och direktsändning.

Videoproduktion 7,5 hp
En kurs där du lär dig allt om videoproduktion, från studioarbete till kamerahantering, ljussättning, videoredigering och publicering.

Transmedia Storytelling 7,5 hp
En kurs där du lär dig berätta historier som sträcker sig över flera medier, plattformar och format.

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.

Flygfoto över Jönköping

Kontakta oss

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.

Programansvarig

  • Universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap
    Doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap
  • Högskolan för lärande och kommunikation