student

Karriär i fokus

Här publicerar vi artiklar med fokus på studenternas kommande karriär, intervjuer med våra föreläsare och annat matnyttigt. • Reflektion och strävan efter utveckling
  Henrik Hansson Tengberg har en teknologie masterexamen i produktionssystem från Tekniska Högskolan och en filosofie masterexamen i Innovation and Business Creation från Internationella Handelshögskolan. Han föreläste för studenterna i Career Centers föreläsningsserie ”En alumn berättar”.
  Read more

 • Från patient till legitimerad sjuksköterska - Det viktiga människoperspektivet
  Christian Farman arbetar idag som legitimerad sjuksköterska på Länssjukhuset Ryhov. Han sadlade om från att ha varit kontrolltekniker inom flygindustrin och jobbat med JAS 39 Gripen till att bli sjuksköterska. Han insåg att han hellre ville jobba med människor och ändra på vården så att den blev mer individuell och mer personcentrerad.
  Read more

 • Utlandsstudier med många kulturella möten
  Linnéa Claesson är alumn vid Högskolan för lärande och kommunikation, HLK. Hon är gymnasielärare och har en filosofie kandidatexamen med inriktning senare år lärare i engelska, idrott och hälsa. Under studietiden valde Linnéa att studera ett år vid Penn State University, Pennsylvania, USA.
  Read more

 • Stick ut – Strategier för att nå ditt mål!
  Peter Cederqvist är grundare och chef på företaget New Start Nordic. Han är en erfaren föreläsare och utbildare inom coaching och ledarskap. Företaget specialiserar sig på karriär-, arbetslivs- och talangfrågor samt coaching, karriärutveckling, ledarskap och förändring.
  Read more

 • Att arbeta inom EU
  Saranda Daka arbetar som projektledare på Jordbruksverket i Jönköping. Den 10 december 2014 höll hon ett lunchseminarium för studenterna om sin karriär. Lunchseminariet organiserades av Career Center vid Högskolan i Jönköping.
  Read more

 • Bygg din framtid – the Prysmian Group Graduate program
  Om du söker en karriär med möjlighet att göra ett globalt avtryck så leta inte längre. Om du går ett treårigt Internationellt Graduate Program på Prysmian Group finns det stora möjligheter att få jobba i andra länder och se andra marknader. Företaget söker dig med en bakgrund inom teknik- eller affärsadministration. Du ska vara entusiastisk och kunna tänka dig en karriär som ledare.
  Read more

 • Trafikverket planerar din framtid!
  En anställning på Trafikverket kan börja med sommarjobb, exjobb, en praktikplats eller som trainee. Vägverket och Banverket har slagits samman till en myndighet Trafikverket som har till uppgift att utveckla samhället på uppdrag av riksdag och regering.
  Read more

 • Inget är omöjligt för Fadi
  Sedan 2007 är Fadi Babil vd och ensam ägare till Jonssons Bygg AB i Bankeryd. Han har 20 anställda och en omsättning på 45 miljoner. Nyligen köpte han en tomt i Huskvarna för framtida exploatering. Fadi läste byggnadsteknik och tog sin examen 1995. Han föreläste för studenterna vid Career Center på Högskolan och tipsade om hur de kan nå sina mål.
  Read more

 • Hur kan Trioplast attrahera nya medarbetare
  Trioplast Industrier är en svensk industrikoncern som tillverkar och marknadsför förpackningar och hygienfilmer. Företaget är en av de ledande tillverkarna i Europa i polyetenfilmbranschen. Vi kommer alla dagligen i kontakt med många av produkterna som tillverkas t ex blöjor, sopsäckar, kartongförpackningar, bärkassar och påsar.
  Read more

 • Simon hälsar Jönköping god morgon!
  Radio P4 i Jönköping tar över riksradion klockan 05.59 varje vardagsmorgon. Då hälsar Simon Strömberg och hans kollega Elin Ericsson Jönköping god morgon. Simon gick rakt från skolbänken till radiostudion när chansen dök upp. Sedan 2012 har han hörts i Jönköpingsradions morgonprogram och har visat att det är fullt möjligt att lyckas i en stenhård bransch, där jobben är få och extremt eftertraktade.
  Read more

 • Laila Bagge ett starkt varumärke
  I Career Centers föreläsning ”Uppfylla drömmar och nå mål” delade företagaren och medieprofilen Laila Bagge Wahlgren med sig av sina erfarenheter och gav tips till studenter hur de kan nå sitt mål. Laila har tre konkreta råd till studenterna. Tänk utanför ramarna, Var målmedveten och Var aldrig rädd för att misslyckas.

  Read more

 • Karriär i globalt företag
  I Career Centers föreläsningsserie ”En alumn berättar” föreläste Petter Lindgren om sin karriär inom Tetra Pak, ett globalt företag som finns i mer än 170 länder. I bagaget hade han en masterexamen från Internationella Handelshögskolan. Petter tog sin examen 2001 och började därefter som trainee på Tetra Pak.
  Read more

 • Drömjobbet i sikte

  Karin Bogren är grundare av företaget ”Get to Work”. Hon är konsult och karriärcoach och föreläste för studenterna vid Högskolan om vilka vägar som är mest lyckosamma för att få drömjobbet.  Titeln på föreläsningen var Drömjobbet i sikte – Jobbsökande, nätverkande & social media.
  Read more

 • Arbetslivet ger intressanta utmaningar
  I Career Centers föreläsningsserie ”En alumn berättar”  har Astrid Lembke föreläst för studenterna på socionomprogrammet vid Hälsohögskolan.  Astrid jobbade 20 år som skötare och undersköterska inom kommunen innan hon helt bytte spår. —Om du inte är nöjd med det jobb du har är det ingen som erbjuder dig ett nytt jobb. Du måste ta tag i ditt liv själv, säger Astrid.
  Read more

 • Karriär inom IKEA
  IKEA är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vad är det som gör att IKEA rankas så högt av Sveriges universitets- och högskolestudenter? Personalchef Johan Nyman som jobbar lokalt och nationellt med personalfrågor informerade studenterna om hur de kan göra karriär inom företaget. IKEA växer snabbt och måste hela tiden attrahera nya medarbetare och chefer.
  Read more

 • Alumnerna viktiga i studenternas karriär
  Studenterna vill veta vad de kan komma att jobba med redan när de börjar sin utbildning. Alumnerna som både känner till utbildningen och har erfarenhet från arbetslivet är viktiga för studenterna. Både för att få information om utbildningen och den bransch de kommer att jobba inom.
  Read more

 • En alumn berättar
  I februari gav Career Center den första föreläsningen i föreläsningsserien ”En alumn berättar”. Det var Sabina Espmark som är dataingenjör från JTH. Hon föreläste om hur viktigt det är att ta för sig av de möjligheter som ges och att internationell erfarenhet är en merit i karriären.
  Read more

 • Från studier till Lyxfällan
  Patrick Grimlund pratade om sin egen resa från studierna till Lyxfällan och hur vi kan nå en personlig utveckling genom coaching och målfokusering. I höst har han ett fullspäckat schema med inspelning av Lyxfällan och nya Draknästet, dessutom jobbar han på en ekonomibok tillsammans med Magnus Hedberg den andre programledaren i Lyxfällan.
  Read more

 • Hur överlever man anställningsintervjun?
  I Career Centers föreläsningsserie hade verksamhetsansvarig Andreas Torén en föreläsning om anställningsintervjuer. Vid ett intervjutillfälle är det bra att du lägger tyngden på vad du har gjort de senaste åren. Undvik dock att upprepa ordagrant det som står i din meritförteckning utan försök att ge exempel eftersom det ger dina argument mer tyngd samtidigt som det är roligare för den som intervjuar att lyssna på.
  Read more

 • Fullsatt på Studietekniksföreläsningen!
  Christer Westlund från Företaget Me University föreläste den 10 september under rubriken Studieteknik - gör studierna enklare. HJ-aulan med sina 400 platser var fylld till sista plats. Studenterna fick smarta tips om hur man studerar på ett bra och strukturerat sätt samt hur man gör det bästa av sin studietid.
  Read more

 • Sabina har påbörjat sin resa
  Sabina Espmark som läst datateknik blev årets kvinnliga alumn 2012. I utmärkelsen ingår att hålla tal till studenterna vid kommande avslutningshögtid som i år var den 31 maj.  Studenter, personal och anhöriga lyssnade på talet som visar att allt är möjligt.
  Read more

 • Karriären börjar redan under studietiden
  Din kommande karriär kan du som student börja planera för redan när du påbörjar dina studier. Du får flera kontakter med arbetslivet under utbildningen genom fadderföretag, praktik, examensarbete, traineeplatser, sommarjobb och karriärmässor mm mm.
  Read more

 • Funderar du på nytt CV? Skriv inte om det du gjorde igår, beskriv vad du ska göra i morgon
  Peter Anderberg föreläste för studenterna om karriärutveckling med titeln ”Hur kan du skapa din egen framtid? Ni studenter har alla möjligheter i världen när ni är klara med er utbildning! Och den som vet vart han/hon ska gå behöver ingen karta. Men de allra flesta av oss har ingen aning om vad vi egentligen vill göra.
  Read more

 • Nästa Dallas för Yulia!
  Yulia Lukyanchenko har läst kandidatprogrammet International Management vid JIBS. Hon tog sin examen i juni 2011. Redan i augusti samma år fick hon en traineeplats på Nefab:s huvudkontor i Jönköping. I april 2013 gick resan västerut, närmare bestämt till Dallas i Texas. Yulia har fått en tjänst som Aerospace Segment Manager inom Nefab i USA.
  Read more