student

Samtalsgrupp: Våga tala

Känner du obehag av att prata inför andra? Välkommen att anmäla dig till denna kurs! Få hjälp att ta steget att våga tala och sedan viljan att fortsätta.

En stege som reser sig ur vatten

Syfte

I kursen tillämpas samtal och övningar för att förstärka insikten, självförtroendet och färdigheterna i muntlig kommunikation.

Kursen bygger på att varva kunskap om grundläggande presentationsteknik med praktiska moment där framförande tränas i små grupper under trygga förhållanden. Träningen är anpassad efter var och ens utgångspunkt.

Målgrupper

Kursen är särskilt lämplig för dem som har yttrandeproblem i olika sammanhang som vid muntliga föredragningar och redovisningar av skilda slag.

Omfattning

Helgkurs på en lördag-söndag á 7 timmar per dag inklusive lunchrast och fika (fika ingår, lunch ingår ej).

Datum: 2-3 mars 2024

Tid: kl. 9.00-16.00

Lokal: K-huset

Arbetsformer

Under kursen Våga Tala arbetar vi med att möta rädslan och obehaget som uppkommer i talsituationer. Tillsammans utforskar vi upplevelsen och varvar praktiska övringar med teori och samtal.

Kursledare

Ann-Louice Jorikson och Marie Böwing-Lindström är utbildade KBT-terapeuter och kuratorer och som till vardags verkar på Studenthälsan.

Anmälan

Anmälan via e-post till studenthalsan@ju.se. Sista anmälningsdag är den 18 februari 2024.

Detta ska vara med i din anmälan:

Namn, personnummer, adress, telefon, fackhögskola och vilken termin du läser nu. Berätta varför kursen är viktig för dig.