Ann-Christine Andersson

JA:s Horizonansökan beviljad

Ann-Christine Andersson från JA är JU:s representant i arbetet med en omfattande forskningsansökan till Horizon. JA:s bidrag till ansökan har författats i nära samverkan med forskare från Region Jönköpings län och universitet i flera andra europeiska länder.

Ansökan heter ”KitNewCare: Sustainable Healthcare using Kidney Care as a Model and Demonstrator” och syftar till att gemensamt utveckla och pilottesta hållbara verktyg, innovativa lösningar, riktlinjer och rekommendationer med njursjukvården som case. Ett strategiskt mål är att med hjälp av Quality improvment management och förbättringskunskap, utveckla metoder i syfte att integrera sociala, miljömässiga och finansiella lösningar, för att åstadkomma hållbarhet i framtidens hälsa och välfärd.

- Tillsammans med vår samverkansparter på Regionen deltar jag som expertsupport i såväl samskapande som kvalitetsförbättringsmodeller och verktyg, säger Ann-Christine. Projektet börjar i januari och pågår i fyra år. Vi använda förbättringsverktyg för att testa och utveckla olika lösningar för att i nästa steg sprida den kunskapen till både andra delar av landet och världen.

Detta är JA:s första beviljade EU-anslag från Horizon sedan QUASIER-programmet om kvalitet och säkerhet inom europeisk sjukhusvård.
- Ansökan som nu gjorts fick bra utvärdering av bedömningskommittén och vi är förstås mycket nöjda med att den beviljades, säger Sofi Fristedt, föreståndare för Jönköping Academy. Både arbetet med ansökan och projektet som nu blir verklighet, ger oss nya internationella nätverk och vi har alltid den nära kopplingen till vår region och dess patienter, vilket ligger helt i linje med JA:s sätt att arbeta.

2023-09-01