Ny podcast med CHILD-forskaren Frida Lygnegård

Frida Lygnegård har under juni månad spelat in en podcast där hon samtalar med de inbjudna gästerna; Barnombudsmannen, Elisabeth Dahlin samt professor Disa Bergnehr vid avdelningen för Socialt arbete på Hälsohögskolan.

Frida Lygnegård

Deras samtal handlar om hur situationen ser ut för barn och ungdomar i spåren av Covid-19, samt vilken forskning som barnforskare bör jobba vidare med för att fånga upp barn och ungdomars egna upplevelser av denna pandemi. Denna podcast sprids via JU´s forskarblogg Vertikals (www.vertikals.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.).

I början av podcasten berättar Frida också om att hon till hösten kliver på ett uppdrag som representant från Hälsohögskolan för Vertikals. Hennes uppdrag handlar dels om att skriva bloggposter om aktuella samhällsfrågor relaterade till hennes forskningsintressen kring barn och ungdomars delaktighet och hälsa och barns rättigheter, samtidigt ska hon inspirera och uppmuntra andra doktorander och forskare vid HHJ att komma igång och sprida sin forskning via Vertikals.

2020-06-22