Canvas är högskolans webbaserade lärplattform där digitala kursmiljöer finns tillgängliga för lärare och studenter.

Vid Jönköping University ersattes PingPong av Canvas höstterminen 2020.

I Canvas kan lärare och studenter interagera med varandra och här kan kursmaterial, inlämningar, grupper, anslag och mycket annat hanteras. Feedback och resultat på uppgifter kan skötas härifrån men kom ihåg att inget resultat är slutgiltigt förrän det är infört i Ladok.

För att kunna använda Canvas på din dator behöver du en uppdaterad version av någon av följande webbläsare: Chrome, Firefox, Edge eller Safari. Mer information om kompatibla webbläsare finns hos leverantören Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Canvas finns även som applikation både för Android och iOS. Sök efter "Canvas" i den appbutik som gäller för din enhet. Som student använder du appen Canvas Student och som lärare Canvas Teacher, utvecklare är Instructure.

OBS! För att som student komma åt din kurs i Canvas måste du ha registrerat dig på kursen i Ladok. Efter registreringen kan du omgående logga in i Canvas men du kan behöva vänta en stund innan dina kurser syns i systemet. Det är kursansvarig som publicerar (öppnar) kursen för studenter, men samtliga kurser listas under Kurser och sedan Alla kurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Logga in

För att logga in i Canvas går du till adressen canvas.ju.se och använder din e-postadress från JU och ditt lösenord. Från och med 2024-06-24 krävs MFA (multifaktorautentisering). Läs mer i nyheterna på studentwebben och på intranätet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..