Pramodita Sharma utsågs vid akademisk högtid till hedersdoktor vid Jönköping University, för sin internationellt framstående karriär som forskare och för sina viktiga bidrag till att utveckla och etablera familjeföretagsforskningen.

Porträttfoto av kvinna

Hon har också gjort viktiga insatser för forskningen inom Centre for Family Enterprise and Ownership vid Jönköping International Business School, Jönköping University.

Hennes forskning om successionsprocesser, styrning, innovation, nästa generations engagemang och entreprenöriellt ledarskap i familjeföretag har fått flera internationella utmärkelser.

Pramodita Sharma innehar Sanders Professur för familjeföretagande på universitetet i Vermont och är hedersdoktor vid Witten/Herdecke University i Tyskland. Hon har erhållit det prestigefyllda Barbara Hollander-priset vid den 25:e årliga "Family Firm Institute"-konferensen och är chefredaktör for Family Business Review. Hon har varit akademisk ledare för det globala projektet "Successful Transgenerational Entrepreneurship Practices (STEP). Hon är även en av grundarna av den årliga "the Family Enterprise Research Conference" samt grundare av den årliga "Global Family Enterprise Case Competition".

Pramodita Sharma har bidragit till utvecklingen av familjeföretagsforskningsfältet och har besökt JIBS och Jönköping University vid ett flertal tillfällen, bland annat två gånger som "Toft Visiting Professor of Family Business Studies" vid CeFEO. Hennes forskningsinriktning är en kombination av två av JIBS profilområden: entreprenörskap och ägande.