Porträttfoto av kvinna
Porträttfoto av man

Kaj Grönlund och Gunilla Runnsjö är mångkunniga inom teknikområdet. De har uppfunnit och utvecklat ett unikt och överlägset analysinstrument för att mäta den kemiska sammansättningen av små volymer av fasta metaller. Vid Tekniska högskolan har metoden anpassats för forskning om gjutjärn, och resultaten har stärkt Jönköping Universitys världsledande position när det gäller forskning om materialegenskaper för gjutna material. Kaj Grönlund och Gunilla Runnsjö har varit aktiva i forskning och utbildning vid Tekniska Högskolan och varit en inspirationskälla för studenter och forskare vid Jönköping University genom att dela med sig av både sin unika metod och sin enorma kunskap och expertis i materialanalys.

Porträttfoto av man

Lennart Nordenfelt, professor emeritus vid Linköpings universitet, var från mitten av 1980-talet till 2002 engagerad för att bygga upp och stärka forskning och forskningsanknytning vid Hälsohögskolan. Hans teorier om hälsa och livskvalitet samt engagemang för utveckling av WHO:s International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF) ligger till grund för undervisning och forskningsprojekt vid Hälsohögskolan även idag. Lennart Nordenfelt har inspirerat flera lärare vid Hälsohögskolan till forskarutbildningsstudier och bidragit till att lägga grunden för det som idag är Hälsohögskolans tvärvetenskapliga forskarskola Hälsa och Välfärd.

Porträttfoto av man

Michael A. Hitt är professor emeritus vid Texas A&M University. Han har varit medförfattare och redaktör av böcker och många vetenskapliga artiklar. Nyligen listades han som en av de tio mest citerade forskarna inom management under de senaste 25 åren. Michael A. Hitt utses till hedersdoktor för sitt viktiga bidrag i utvecklingen av familjeföretagsforskningen, samt för centrala insatser för att utveckla forskningen inom Centre for Family Enterprise and Ownership (CeFEO) vid Jönköping International Business School.