Forskning

Jönköping International Business Schools fokusområden är entreprenörskap, ägande och förnyelse. Detta förhållningssätt har främjat framväxten av en dynamisk forskningsmiljö med flera internationellt välkända forskningsgrupper inom dessa fokusområden.

Man vid dator

Våra fokusområden

Området entreprenörskap omfattar förutsättningar för-, mekanismer bakom-, och konsekvenser av nya affärsidéer och satsningar i existerande företag såväl som start-ups.

Området ägande omfattar ledning och styrning i företagssatsningar med mål att förklara utmaningarna, egenskaperna, möjligheterna och konsekvenserna relaterade till ägande av olika slag.

Området förnyelse omfattar forskning på innovation, teknisk förändring, utveckling av företag, industrier och regioner, samt social- och ekonomisk utveckling.

 

Kvinna vid konferensbord

Regionalt förankrade, internationellt förbundna

I sin forskning har JIBS sedan starten 1994 fokuserat på externa relationer och praktisk relevans. Småland, där Jönköping ligger, har en lång tradition av entreprenörskap och många små och medelstora företag på den internationella marknaden har sina rötter här. JIBS har alltid lagt resurser på att utveckla och behålla tighta relationer med företag och organisationer i regionen.

I akademiska kretsar, nationellt som internationellt, är högskolan erkänd för sin högt rankade forskning inom familjeföretagande och ägande, entreprenörskap, affärsutveckling företagsledning och mediaekonomi. Högskolan gynnas även av sitt goda rykte av att vara en mycket internationaliserad fakultet.

JIBS har även format några starka internationella akademiska nätverk och välkomnar en ständig ström av internationella forskare och doktorander.

Sidan uppdaterad 2020-08-11