Varmt välkomna till Global Studies Career Day 2023!

Den 26:e september anordnar Jönköping University "Global Studies Career Day", en inspirationsdag för dig som går programmet globala studier och är nyfiken på vad det finns för möjligheter efter studierna. Denna dag finns till för att inspirera men kan även öppna dörrar till en framtida karriär inom utvecklingsarbete. Dagen arrangeras av studenter på programmet.

Vid frågor, kontakta projektgruppen på globalstudiescareerday@ju.se

eller programansvarig Qi Meng på qi.meng@ju.se

Anmälan är stängd.

Schema för dagen

08:30 Välkommen - Registrering vid HLK entrén
Från och med 08:30 kommer vi att stå i entrén på HLK där ni anmäler er närvaro och får en klisterlapp som behövs för att ta del av fika och lunch.

09:00 - 09:40 Stipendieutdelning för bästa examensarbete i Sal Hb116

Få reda på vilka som kammat hem pris för bästa examensarbete inom Globala studier för VT23. Ceremonin består av en presentation av vinnarna där de berättar om sina arbeten.

09:50 - 10:30 Parallella föreläsningar online:

(Sal Hb116): Emma Henningsson som arbetar som Humanitarian Development Specialist berättar om sitt arbete på FN Migration i Zimbabwe.

Eller

(Sal Hc113): Shilér Al Fouadi som arbetar som Program Manager på Världsnaturfonden (WWF) föreläser om hennes arbete med genus och jämlikhet.

10:30 - 10:50 Morgonfika

10:50 - 11:30 Parallella föreläsningar på plats:

(Sal Hb116): Björn Hummerdal, nuvarande Senior Sustainability Strategist på Sweco, berättar om sina erfarenheter som bland annat politisk sakkunnig på Utrikesdepartementet och politisk rådgivare i Europaparlamentet.

Eller

(Sal Hc113): Ebba Roos föreläser om sitt jobb på Civil Rights Defenders som Program Administrator.

11:40 - 12:30 Panelsamtal i Sal Hb116

Hur bygger man en karriär inom globala studier? Hur behöver man som student jobba med att marknadsföra sin kompetens? Dessa frågor och mer kommer diskuteras i ett panelsamtal där Andreas från Career Center agerar moderator och alumner från Globala Studier programmet deltar.

12:30 Mingeltorg med utställare

Mingla och nätverka med olika organisationer och företag som exempelvis Jönköpings FN-förening, Coompanion, Erikshjälpen, Akademikerförbundet SSR och studentföreningar som FUF, SSA och JUMUN.

13:00 - Lunch och fortsättning av Mingeltorget

Info om dagens föreläsare:

Emma Henningsson arbetar på FN Migration med mänskliga rättigheter och skydd i Zimbabwe som Humanitarian Development Specialist. Under arbetslivet har Emma fått en förståelse för sårbarhet och skyddsbehov i olika sammanhang, då hon har erfarenheter i bland annat Kenya med projektutveckling och Sverige inom barnskydd och strategi.

Shilér Al Fouadi arbetar på WWF som Program Manager, har en kandidat i global utveckling samt en master i genus, rättvisa och samhälle. I en ny roll på WWF där hon arbetar mer med ungas engagemang kommer det att fokuseras mer på mångfald och inkludering. Shilér är även en ambassadör för #SheLeadsHer, en kampanj med Kanadas ambassader runt om i världen.

Björn Hummerdal arbetar på Sweco som Senior Sustainability Strategist men har erfarenhet från som politisk sakkunnig på Utrikesdepartementet samt i Europaparlamentet. Björn medverkar även på panelsamtalet.

Ebba Roos arbetar på Civil Rights Defenders som Programme Administrator, läser en master i African studies vid University of Copenhagen. Hon är en av grundarna till hjälporganisationen Humanitarian Auxiliary. Ebba medverkar även på panelsamtalet.

Info om deltagarna för panelsamtalet

Sofia Gustafsson - Utredare på Jämställdhetsmyndigheten

Elsa Holmgren - Medarbetare på Human Rights Watch

Björn Hummerdal - Senior Sustainability Strategist på Sweco

Ebba Roos - Program administratör på Civil Righs Defenders

Veronika Vestling - Miljökonsult på Sweco