Funderar du på att börja studera? Det är många beslut som ska fattas och då kan det kännas tryggt att prata med en studievägledare. Vi ger dig personlig vägledning inför ditt studie- och yrkesval.

Den allmänna studievägledningen ger personlig vägledning inför dina kommande studier. Vanliga frågor vi hjälper till med är bland annat:

  • Vilken utbildning passar mig?
  • Vilka utbildningar och yrken finns det?
  • Vad kan olika utbildningar leda till?
  • Hur ser arbetsmarknaden ut?
  • Kan jag öka mina chanser att komma in?

Vill du träffa någon av oss för samtal kan du ringa (nås säkrast per telefon måndag-torsdag kl. 08.00 - 10.00) eller maila för tidsbokning. När du skickar mail, ange då alltid ditt telefonnummer och berätta kortfattat vilka frågor du har.

E-mail: Studievagledning@ju.se
Telefon: +46 36-10 17 02
Besök: Högskoleområdet, Hus K, plan 2, Gjuterigatan 5, 55318 Jönköping 

Du som redan är student vid någon av fackhögskolorna vid Jönköping University kan kontakta respektive studievägledningen direkt. Du hittar kontaktuppgifterna på Studentwebben.

Studievägledarna på Jönköping University har tystnadsplikt i enlighet med Offentlighets- och sekretesslagen kap. 23:5§ och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande.

Podcast "Vägledning på småländska"

Vi finns på:

Spotify logotype
Call to action, listen at Apple Podcasts
Logo RedCircle

En podd om högskolestudier, studentliv och alla smarta saker som finns på en högskola. Studievägledarna Anita och Helena vid Jönköping University lotsar dig igenom livets stora gåtor (även de lite mindre) i den mytiska världen som kallas Högskola och Universitet. Det kan bli ett och ett annat sidospår ibland med dessa två vägledare och deras gäster.