Vid Jönköping University genomförs flera olika arbetsmarknadsdagar som fungerar som en mötesplats mellan dig som student och dina blivande arbetsgivare.

Nextstep arrangeras i februari varje år av JSA, JIBS Student Association. På mässan finner man både lokala, nationella och multinationella företag. Företagen presenterar sig på en mässa, och det finns också möjlighet till fördjupade kontaktsamtal med särskilt intresserade studenter. Under dagen hålls gästföreläsningar och på kvällen hålls en bankett med möjlighet till ytterligare nätverkande. 

Under Karriärum får du möjlighet att knyta kontakter med ungefär 100 företag som söker nya idéer, inspiration eller nytt tillskott till sin personalstyrka. Tekniska Högskolan arrangerar sin näringslivsdag - Karriärum en gång per år. Det är en utmärks mötesplats för studenter som letar praktikplats (NFK), examensarbete eller extrajobb. 

På Xjobbsmässan presenterar studenterna på Tekniska Högskolan sina examensarbeten och visar vad de åstadkommit. Under dagen besöks mässan av intresserade gäster från näringslivet, gymnasieskolor och av Tekniska Högskolans egna studenter. Xjobbsmässan arrangeras tillsammans med avslutningsdagen varje år.

Läs mer om Xjobbsmässan

Karriärdagen är Hälsohögskolans arbetsmarknadsdag och anordnas vanligtvis två gånger om året. Mässan riktar sig främst till studenter vid Hälsohögskolan. Målet med Karriärdagen är att ge inspiration till studenterna samt att hjälpa dem att knyta viktiga kontakter inför framtiden. Dagen arrangeras av Hälsohögskolans studerandeförening Hälsosektionen.

HR-dagen är en nätverks-och inspirationsdag för studenter som läser Human Resources. Syftet är att skapa kontakter mellan studenter och arbetslivet. Under dagen erbjuds föreläsningar inom området employer branding samt en miljö för nätverkande.
Dagen arrangeras av HR-studenterna.

För alla som vill vara med och bidra till att stärka kommunikationen i och runtomkring Jönköping. Branschdagen hålls på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping, och riktar sig till en bred målgrupp för att maximera nätverkandet ända ut i fingerspetsarna. Du kommer att möta kommunikationsdirektörer, byråfolk, fackförbund, frilansare, forskare och branschföreningar.

Det kommer även att finnas möjlighet till att medverka på ett rekryteringsmingel med MKV-studenter som ska ha praktik och projektarbeten kommande vårtermin.

Dagen arrangeras av MKV-studenter.

Mer information finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I september varje år anordnar kandidatprogrammet i Globala studier IA Inspired, en inspirationsdag för dig som läser programmet. Under dagen kommer du förutom att kunna gå på ett flertal alumnföreläsningar även kunna mingla på vårt utställartorg med flera organisationer och företag.

Dagen arrangeras av Globala studier-studenter.

Läs mer om senaste IA Inspired här.