Jobb klart i Amsterdam innan examen

När Marcus Reilimo tog sin examen från International Economics hade han redan blivit erbjuden ett jobb som Sales Trader i Amsterdam.

Juuko, före detta student

Marcus på Nasdaq billboard, Times Square

– Jag arbetar med försäljning på ett företag i Amsterdam. Mitt arbete innebär att jag kontaktar olika aktörer på den svenska marknaden för förnyelsebar energi och kopplar ihop utbud med efterfrågan. Jag har stor nytta av att ha läst nationalekonomi, just för att det ger en förståelse för hur och varför ekonomiska beslut tas av olika aktörer på marknaden.

Marcus kommer från Finland och han valde JIBS för att det är en av de största internationella handelshögskolorna i Norden.

Han uppskattade särskilt tiden utomlands då han läste en termin i Portsmouth i England. 2018 fick han möjlighet att tävla i Nordic Trading Competition, som är en aktietävling för studenter i Norden, och Marcus vann tävlingen. Efter vinsten publicerades en bild av Marcus på Nasdaq billboard, Times Square i New York.

Jönköping har ett rikt föreningsliv och erbjuder en mångfald av aktiviteter. Att kombinera sina studier med andra aktiviteter är därför något som Marcus varmt rekommenderar blivande studenter.

– Jag är väldigt tacksam över att jag spelade hockey och lärde mig svenska under tiden jag var i Jönköping. Det förvånade mig att så få internationella studenter valde att lära sig ett tredje språk under sin studenttid.

Marcus är väldigt nöjd med sina studier på JIBS och International Economics är ett program han gärna tipsar framtida studenter om.

– De kunskaper och den förståelse för hur omvärldens ekonomi fungerar, som jag fick med mig från utbildningen, hjälper mig att fatta rätt beslut i mitt arbete. Det är också en utbildning som ger många valmöjligheter på arbetsmarknaden efter examen.

Sidan uppdaterad