"Ett campus mitt i stan omgivet av vatten känns som hemma i Västervik"

Danne, student, med Munksjön i bakgrunden

Danne Fält Öhr gillar att Jönköping University ligger omgivet av vatten och mitt i stan.

Danne Fält Öhr studerar sin fjärde termin på sjuksköterskeprogrammet och trivs med utbildning och i Jönköping som stad.

- Jag gillar att campus ligger så centralt i Jönköping och att det är omgivet av vatten. Eftersom jag kommer från Västervik så kändes det lite som hemma med både Vättern och Munksjön så centralt. Jönköping är absolut en av de finaste städerna jag har sett i Sverige, berättar Danne.

Just nu läser Danne en kurs med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) där han får praktisera på ett äldreboende, vilket han tycker är otroligt lärorikt.

- Det bästa med min utbildning är just att det är så mycket VFU. Jag tycker att det gör det enklare att förstå teorin som vi lär oss i skolbänken, men det är också skönt med omväxlingen, att varva studier och VFU, säger Danne.

Kliniskt Träningscentrum (KTC)

På Hälsohögskolan finns lokaler som kallas för Kliniskt Träningscentrum (KTC), där studenterna kan träna på praktiska moment redan under utbildningen.

- Vi tränar på allt från olika situationer som kan uppstå i vården, till att administrera olika typer av läkemedel. På KTC gör vi allt enligt sjuksköterskans roll, så att allt vi tränar på ska vara så verklighetstroget som möjligt, berättar Danne.

Möten med människor och insparken

Alla möten med människor är något som han gillar med sjuksköterskeyrket. Trots att han ännu inte bestämt sig för i vilken typ av verksamhet han vill arbeta inom när han är färdig, så är han övertygad om att efterfrågan kommer att vara stor.

- Jag tycker att det är spännande att man får träffa nya människor med olika historier i ryggsäcken, och oavsett inom vilken kategori man jobbar inom vården så får man oftast väldigt mycket tillbaka, säger Danne.

Till blivande studenter vill han skicka med några ord:

- Häng med på så mycket som möjligt under insparken, det var så himla roligt och man lärde känna många av sina studiekompisar på ett naturligt sätt! Sen uppmanar jag också alla som vill att ta chansen och åka på en utbytestermin, avslutar Danne.

Sidan uppdaterad