Helén Truong, före detta student, Logistik och ledning

Hélen Truong.

Helén Truong vill vara med och bryta mönster och fördomar kring ingenjörsyrket och inspirera unga kvinnor att våga tro på sig själva.

Helén Truong tog 2012 examen från Logistik och ledning på Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH). 2018 blev hon Årets unga ledande kvinna i Jönköpings län och i dag jobbar som R&D Manager Digital Solutions på Husqvarna Group.

Berätta om ditt intresse och vad du gör idag?
– Jag har ett stort intresse för teknik och för att utveckla både människor och organisationer. Idag jobbar jag med digitala produkter, innovation och nyutveckling. När jag började jobba på Husqvarna Group blev jag omgiven av chefer som trodde på mig. De utmanade mig att utvecklas.

Du blev Årets unga ledande kvinna 2018 – vad har det betytt för dig?
– Att få ta emot det hedervärda priset var otroligt lärorikt. Under uppdraget fick jag chansen att föreläsa och träffa likasinnade som arbetar med ett modernt, inkluderande ledarskap. Nu vill jag kunna hjälpa nästa generations ledare att öppna nya dörrar, att uppmuntra dem på samma sätt som jag blev uppmuntrad och stötta dem att utveckla nya produkter och innovationer.
Varför är det viktigt med nya förebilder i branschen?
– Jag vill vara med och bryta mönster och fördomar kring ingenjörsyrket och inspirera unga kvinnor att våga tro på sig själva, det är viktigt för mig. Tekniska yrken idag och en modern ingenjör är så mycket mer än teknikkunskapen. Att vara innovativ handlar om att ta in intryck och perspektiv från många olika håll för att skapa utveckling. Innovation för mig är av alla, för alla.

Sidan uppdaterad