Rebecka, före detta student, Logistik och ledning

Rebecka Christensson, före detta student på JTH.

Rebecka Christensson läste Logistik och ledning inklusive en teknisk bastermin på Tekniska Högskolan och fick jobb direkt efter examen.

Rebecka Christensson läste 3,5 år på Tekniska högskolan i Jönköping och fick jobb direkt efter examen.

- Jag stormtrivdes där, säger hon.

Rebecka Christensson jobbar på Trollhättanföretaget GKN Aerospace, som tillverkar ingående komponenter till flygplans- och raketmotorer samt underhåller flygplansmotorer.

Hon läste Logistik och ledning inklusive en teknisk bastermin på Tekniska Högskolan. Hon upplever att hon har stor användning för kurserna i logistik samt processtänket, som hon menar genomsyrade utbildningen.

- I min nuvarande yrkesroll handlar det om att se detaljer och lösningar i en del av processen och samtidigt förstå och tänka hur det påverkar den stora bilden. Det lärde jag mig på Tekniska Högskolan, säger Rebecka Christensson.

Hon gillade utbildningen som helhet, men framhåller särskilt NFK-praktiken (Näringslivsförlagd kurs), som hon hade på GKN Aerospace. Praktiken resulterade i ett sommarjobb och senare i en anställning på företaget.

- Så det var några väl investerade veckor, säger Rebecka Christensson.

På frågan om hon skulle rekommendera andra att läsa på Tekniska Högskolan säger hon att hon redan gör det.

- Det är en bra skola och programmet jag läste gav mig bred kompetens inom ett stort och eftertraktat område.

Efter utbildningen går det även att rikta in sig på områden som inköp, produktionsplanering och verksamhetsutveckling, påpekar Rebecka Christensson.

Hon tycker det var en härlig tid på Tekniska Högskolan.

- Det var roligt att få umgås med kompisar hela dagarna, först i skolan där vi pluggade och drack kaffe och sedan på kvällarna och helgerna.

Det fanns mycket att göra i närområdet till Jönköping University, nämner hon, och de flesta vännerna var bara en cykeltur bort.

- Jag tyckte verkligen om Jönköping som stad och den fina inramningen med Vättern och Munksjön precis utanför fönstret från Tekniska Högskolan.

Sidan uppdaterad