Johannes, före detta student, Logistik och ledning

Johannes Persson

Johannes Persson läste fem år på Tekniska Högskolan i Jönköping och har användning av det han lärde sig så gott som dagligen i sitt jobb som utbildare på Göteborgs Tekniska College (GTC).

- Det är väldigt breda utbildningar och jag tror att man kan få jobb på vilket industriföretag som helst efter att ha läst dem, säger han.

Johannes Persson har en fri roll med varierande arbetsuppgifter på GTC. Bland annat undervisar han på Yrkeshögskolan i produktionsutveckling och ledarskap samt undersöker mindre företags möjligheter till automation.

- Jag har varit där sedan 2014 och trivs jättebra, säger Johannes Persson.

På Tekniska Högskolan i Jönköping läste han 2006-2009 programmet som i dag heter Industriell organisation och ekonomi: Logistik och ledning. Därefter studerade han masterutbildningen Production development and management, 2009-2011. Bra kurser, engagerad personal och goda studiekamrater gjorde att han trivdes alldeles utmärkt under sina fem år på Tekniska Högskolan.

- En annan sak som var väldigt bra var närheten till och kontakten med industrin i regionen. Det ledde till att jag och en annan student fick göra vårt examensjobb på en fabrik i Shanghai. Det var häftigt, säger Johannes Persson.

Han rekommenderar absolut andra att läsa på Tekniska Högskolan i Jönköping.

- Framför allt på grund av närheten till industrin. Det gör att du får ett stort kontaktnät och goda möjligheter till att få jobb efter studierna.

Johannes Persson framhåller även utbudet av utlandsstudier och utbytesprogram på JTH, vilket många av hans klasskamrater tog del av.

Sidan uppdaterad