Tobias studerade till Byggproduktionsledare - Idag är han VD

Porträttbild på Tobias

Tobias Lellky påbörjade sina studier till Byggproduktionsledare i Malmö 2014. Han tycker att bredden var det bästa med utbildningen och att den gav ett axplock av de olika delarna som krävs för att arbeta som produktionsledare i byggbranschen. I dag är han vd för ett byggföretag.

- Jag valde Jönköping University då det passade väldigt bra med mitt dåvarande yrke, som nybliven arbetsledare i ett byggföretag. Utbildningen gav mig möjlighet att kombinera arbete och studier utan att någon av delarna blev lidande. Jag gjorde min LIA (Lärande i arbete) på samma företag, vilket passade mig perfekt, säger Tobias.

Förutom att studietakten var på en bra nivå, vilket gjorde att han kunde jobba och studera samtidigt, framhåller han den goda klassammanhållningen.

- Det var kul att plugga och studierna blev något av en frizon från arbetet för mig.

Tobias är i dag vd för Plåtexpressen Malmö AB och tycker att utbildningen har varit mycket användbar för hans nuvarande jobb.

- Jag är kvar i nästan samma bransch och mina kunder jobbar med det jag själv läste till. Jag vet vilken situation de befinner sig i, vilket gör att vi enkelt kommer fram till en lösning.

Han uppmuntrar blivande studenter att plugga en YH-utbildning.

- Får man möjligheten att läsa vidare när man varit i yrkeslivet ett tag blir det något helt annat än när man läste förr. Då har man ett större intresse och kan ta till sig kunskapen på ett moget sätt.

Sidan uppdaterad