Rifa Gazrawi tog examen från socionomprogrammet 2013. Idag arbetar hon som enhetschef inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun och har fått flera utmärkelser för sitt ledarskap. Från studierna vid Hälsohögskolan fick hon med sig en bred grund för ett framtida yrkesliv och hon vill uppmana fler att våga testa chefsrollen.

Rifa Gazrawi, tidigare student vid Socionomprogrammet, idag arbetar hon som enhetschef inom Jönköpings kommun.
Att Jönköping har ett centralt läge i Sverige, många valmöjligheter och intag både vår och höst var avgörande för när Rifa Gazrawi skulle välja högskoleutbildning. Hon visste att hon ville arbeta med människor och valet landade på socionomprogrammet.
En av fördelarna för Rifa som var nyinflyttad från Västerås när hon började på socionomprogrammet var att hon fick sin praktik/VFU-plats tilldelad från Hälsohögskolan och inte behövde söka själv.

Idag arbetar hon som enhetschef inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun och ansvarar för verksamheten. I tjänsten ingår ansvar för personal, ekonomi, kvalitetsarbete samt systematiskt säkerhets- och arbetsmiljöarbete.
— Just nu håller vi på att implementera att nytt arbetssätt och en ny metod som används både nationellt och internationellt som kallas för IBIC (Individens behov i centrum). Det bästa med mitt arbete är variationen och att jag är ansvarig för verksamheten, de individer som verksamheten är till för och inför deras anhöriga. Jag hinner aldrig tröttna på något eftersom min roll innefattar så många olika områden, socionomyrket är brett och ger stora möjligheter till att jobba inom olika typer av verksamheter i olika roller, allt från kurator till olika funktioner inom statliga myndigheter, berättar Rifa.
Ett kvitto på att det man gör gett resultat
De senaste åren har Rifa Gazrawi fått två fina utmärkelser för sitt ledarskap. År 2018 blev hon en av de 20 utvalda på listan över Årets unga ledande kvinnor i Jönköpingsregionen och år 2021 utsågs hon till en av Framtidens Kvinnliga Ledare av Ledarna – Sveriges chefsorganisation.
Ett tips som Rifa vill skicka med till blivande studenter inför både studier och yrkesliv handlar om mentorskap och att ta hjälp av de som kommit längre än en själv. I studierna handlar det om att passa på att fråga studenter som går några terminer över om tekniker och tips inför kurser och uppgifter, i arbetslivet att fråga sina kollegor om tips, idéer och råd så att man kan sträva efter förbättring.

Sidan uppdaterad