Med ett stort kontaktnät och en internationellt erkänd utbildning

Mark ville studera vid en globalt erkänd högskola, som lockade kvalificerade och innovativa människor. Han valde noggrant och gjorde en hel del efterforskningar innan han bestämde att Jönköping International Business School var skolan han letade efter.

Mark, student, med JIBS i bakgrunden

Det viktigaste för Mark var att få en bra utbildning, men han ville få ut mer än så av studietiden. Han såg det som en chans att gå utanför sin komfortzon, och valde därför att studera i ett icke engelskspråkigt land och flytta långt ifrån Uganda.

– Bilden jag fick när jag läste om Jönköping University var att jag skulle möta mycket folk från hela världen, och det är precis så det har varit. Jag tror faktiskt att jag har träffat folk från varenda land i Europa. Jag ångrar inte mitt val på något sätt.

Mark hade bestämt sig för att skaffa sig den allra bästa utbildningen i International Economics, för att maximera chanserna att få ett bra jobb i framtiden.

– Jag uppskattar verkligen relationen mellan studenter och lärare här. Det är väldigt enkelt att kontakta och kommunicera med lärarna. De uppmuntrar verkligen studenterna och det känns som att deras mål är att vi ska förstå vad det handlar om, inte bara klara kurserna.

– Sedan jag kom hit har JIBS blivit dubbelackrediterad, vilket är ovanligt. Det är en kvalitetsmärkning som kommer hjälpa mig i framtiden och som dessutom säkerställer att skolan attraherar de bästa studenterna och föreläsarna. Mycket tid går åt till studier, men det finns också plats för nöjen, vilket Mark också tycker är en viktig del av studietiden

– Studentkåren gör ett bra jobb och jag tycker att Jönköping är en väldigt bra studentstad.

Även om Mark trivs i Jönköping har han inte planer på att stanna här.

– I framtiden planerar jag att använda mina kunskaper och mitt nätverk för att göra mitt land till en bättre plats. Jag vill utveckla min familjs företag och få det att växa; genom att använda det jag lärt mig i Sverige vill jag förändra och förbättra transportbranschen i Uganda.

Sidan uppdaterad