Terminen i Mexico, en av de bästa upplevelserna Christine haft

För Christine, som alltid har studerat på internationella skolor, kändes JIBS som det naturliga valet. Hon lyfter sin utbytestermin i Mexico och insparken som de bästa minnena, än så länge.

Christine, student, i Mexico

Christine i Mexico där hon läste en termin.

Christine Yildiz läser sista terminen på Marketing management på Jönköping International Business School (JIBS) på Jönköping University. Att det blev JIBS är bland annat för skolans internationella prägel.

– Jag har alltid studerat på internationella skolor och tycker därför att JIBS passar mig perfekt, sen lockade det även att få åka på en utbytestermin och utbudet var brett.

När Christine berättar om fördelarna med utbildningen så återkommer hon till det internationella fokuset och allas olika bakgrund.


– Det bästa med utbildningen är det internationella fokuset, vilket har gjort att kurserna är mer intressanta och givande. Jag tycker även att det är väldigt bra att både lärare och studenter har olika bakgrunder. Det har lärt mig att se saker och ting från olika perspektiv och att lösa problem på olika sätt. Jag känner att just det, har gjort mig mer förberedd på att lyckas i arbetslivet än om jag hade studerat på ett traditionellt svenskt universitet.

Christine har engagerat sig i Studentkåren under sin studietid. Förra terminen pluggade hon i Monterrey, México

– Det var en av bästa upplevelser jag haft. Bara att få studera på ett stort campus som har över 91 000 studenter var en upplevelse. Jag läste fem olika kurser, alla på engelska förutom min spanskakurs. Jag hade också möjligheten att få resa och uppleva den mexikanska kulturen och maten, men det bästa var alla människor jag träffade som jag tror kommer vara vänner för livet.

När hon har tagit examen vill hon flytta tillbaka hem till sin hemstad Linköping och helst arbeta med något från utbildningen.

– Där har jag tänkt att söka jobb inom marknadsföring, kundupplevelse, eller kundvård. Jag har tidigare erfarenhet från säkerhets- och tech branschen så jag kommer försöka att hitta något inom samma område.

Christines bästa minne så här långt från studietiden är insparken.

– Insparken är nog svårslagen. Mina första veckor på universitet var super, man fick lära känna många olika personer och kände att jag gjort rätt val.

Hennes tips till blivande studenter är att göra sin research om olika utbildningar. Och att ha roligt under studietiden.

– Idag finns det så många utbildningar och därför är det viktigt att jämföra de olika programmen. Många gånger så säger inte en titel vad man kan jobba med efteråt eller hur olika program utvecklar och förbereder dig för arbetslivet – därför är det superviktigt att göra research. Framförallt, oavsett vilken utbildning du väljer, så är det viktigt att ha roligt under tiden som man studerar!

Sidan uppdaterad