Alma utvecklar framtidens bostäder

Alma, före detta student, på sin arbetsplats

Den 27-åriga värmländskan Alma Jacobson bor nu i Stockholm där hon arbetar på Tengbom som är ett av Nordens äldsta och ledande arkitektkontor. Här är hon främst involverad i utvecklingen och skapandet av bostäder och boendemiljöer. 

– Den ständiga samhällsutveckling och urbanisering som råder idag sätter högre krav på våra städer och bostäder. Dessa är frågor som jag brinner för och jag vill vara med och skapa ett samhälle där vi kan eliminera bostadsbristen och skapa en flexibel och innovativ arkitektur som är anpassad för våra framtida samhällsbehov, säger hon.

När Alma studerade på Jönköping University valde hon att läsa programmet Byggnadsutformning med arkitektur, då hon ville få en bred utbildning inom byggnadsteknik, både vad gäller det tekniska och det gestaltningsmässiga.

– Något som mina studier på JU har gett mig och som verkligen har hjälp mig i mitt yrkesliv är förmågan att kombinera de analytiska delarna med de mer kreativa, vilket i hög grad kan fungera som en drivkraft för innovationsförmåga och skapandet av unika lösningar. Efter byggingenjörsexamen i Jönköping läste jag vidare med en Master in Architecture i Sydney för att fördjupa mina kunskaper om arkitektur.

Studerandet är en ständig utmaning och ett äventyr och rekommendationen är att lägga både mycket tid och engagemang på dina studier.  

– Se till att spendera mycket av din tid på själva campus istället för att gå hem och plugga. Jag kan inte nog understryka vikten av att faktiskt stanna kvar med dina klasskamrater på skolan där ni både kan umgås och få ett kunskapsutbyte av varandra. Det är i den här miljö du kommer att lära dig mest. Glöm inte att din utbildning i själva verket bara är en kunskapskanal som du sedan själv avgör hur du ska utnyttja. Se därför till att få ut det maximala från dina lärare, dina klasskamrater och alla andra kunskapskällor du stöter på. Engagera dig, delta och framförallt – ha kul!


Sidan uppdaterad