Studentlivet hjälper dig att bygga nätverk för framtiden

Matilda Lindh har alltid varit intresserad av design, trender och kreativa uttryck. Nu får hon möjlighet att lära sig grafisk design från grunden.

Matilda, student, stående framför en vägg med grafiska print

– Roligaste kursen hittills var ett grupparbete som gick ut på att vi skulle producera ett eget magasin. Vi fick skapa innehåll och grafisk form i nära samarbete med ett tryckeri.

Det var en häftig känsla att få den tryckta upplagan levererad efter några veckor av intensivt och inspirerande arbete, säger Matilda.

– Projektet var ett kvitto på att hårt arbete lönar sig och att det här inte ”bara” är ett jobb utan också väldigt roligt.

Innan Matilda började läsa på JU så trodde hon att det inte skulle bli mycket fritid över.

– Men så blev det inte. Jag har insett att studentlivet inte behöver vara så stressigt – så länge som du planerar din tid och fokuserar på det du ska. Jag har inga problem med att hinna med både studier och jobb, vänner och hemmasysslor under en vanlig vecka.

Matilda tycker att studentlivet i Jönköping är suveränt.

– Här finns något för alla – från gemensamma skidresor till alperna till schackturneringar på campus. För mig är studentlivet mer än att ”bara” plugga eller hänga på studentpuben. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att möta nya vänner och bygga ett nätverk för framtiden.

Efter examen är planen att flytta till Stockholm.

– Jag skulle vilja jobba som art director på ett modemagasin.

Sidan uppdaterad