Nytt perspektiv på livet

En utbildning helt på engelska, samt en utbytestermin i Ottawa gjorde att Juuko Alozious hamnade exakt rätt i yrkeslivet.

Juuko, före detta student

Juuko Alozious studerade International Economics på JIBS och språket var en nyckelfaktor när han flyttade till Jönköping 2010.
– Jag hade gått en engelsk gymnasieutbildning och ville fortsätta på det spåret. JIBS erbjöd då en utbildning helt på engelska, ekonomi med internationell inriktning, vilket gjorde att jag fick studera i en internationell miljö och träffa folk från hela världen.

Den internationella erfarenheten fick en extra krydda under utbytesterminen i den kanadensiska huvudstaden.
Tiden i Ottawa var det bästa med studietiden och där fick jag ett annat perspektiv på livet. Jönköping är dessutom en bra studiestad med sitt campus mitt i centrum. Skolan, staden och miljön gav en bra helhet med bra förutsättningar att fokusera på studierna.

Utbildningen i Jönköping byggde Juuko på med ett masterprogram i Lund. Nu arbetar han som nationalekonom på Försvarets forskningsinstitut i Stockholm.
– Jobbmässigt gör jag precis det jag vill göra!

Juuko Alozious, alumn, International Economics, Jönköping International Business School. Idag nationalekonom på Försvarets forskningsinstitut i Stockholm.

Sidan uppdaterad