Edwin, före detta student, Mjukvaruutveckling och mobila plattformar

Nya perspektiv och större förståelse

Edwin Wallin är mjukvaruutvecklare på CGI, ett av världens största konsultbolag inom mjukvara. Som för många av studiekamraterna var anställningen spikad långt innan examen. Vid sidan om det driver han eget företag, som han startade med hjälp från Science Park.

Edwin Wallin, mjukvaruutvecklare

”Jag fick utveckla min företagsidé med hjälp av Science Park och andra entreprenörer.”

Du läste datateknik på Tekniska Högskolan. Hur var det?

Jag har fått helt nya perspektiv. Utbildningen har förändrat mitt sätt att tänka, mitt skapande och gett mig större förståelse. Nu löser jag problem genom att zooma ut och se till helheten. De flesta innovationsprojekt innehåller någon typ av teknik eller mjukvara, så det är viktigt att vi utvecklare finns.

Du fick jobb redan innan din examen, berätta lite om det.

Idag jobbar jag som mjukvaruutvecklare åt CGI. Det är ett av världens största mjukvarukonsultbolag med medarbetare över hela världen. Min första kontakt med CGI var här på JU på arbetsmarknadsmässan Karriärum. Det mötet ledde till min praktikplats och ett par månader innan jag tog examen hade jag skrivit på mitt anställningsavtal.

Och vid sidan av anställningen driver du eget företag?

Ja, mitt företag låg vilande tills andra året. Sen gick jag ett accelerator-program, alltså en intensivkurs, på Science Park. Där fick jag utveckla min idé med hjälp av Science Park och andra entreprenörer. De hjälpte mig med allt.

Sidan uppdaterad